Drie winstpartijen op rij voor Veensche Boys

8 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Veensche Boys heeft met een overtuigende winst op FC Horst (1-0) de derde winst op rij behaald en heeft nog meer afstand genomen van directe degradatie.

Onder het toeziend oog van oud-trainer Jeroen Peters, was het in de 56ste minuut Jan Struijk die het doelpunt maakte door prachtig te worden aangespeeld door Brahim Abdelkader en slalommend om de keeper de bal erin schoot. Tien minuten later kon hij zich onsterfelijk maken door een tweede goal te maken (op een voorzet van Yasin Kurt), maar de bal sprong van zijn voet en ging twee meter voor een lege goal hoog over. FC Horst, dat over een veel completere selectie beschikte, had hier slechts in beperkte mate een antwoord op. Trainer Henk Timmer was echter zo furieus dat hij zonder zijn afspraken na te komen met de pers, het complex van Veensche Boys voortijdig verliet.

Veensche Boys deed derhalve goede zaken in de tweede klasse G en kwam op gelijke hoogte met de ploeg uit Ermelo. Het begon allemaal met een goed eerste kwartier, waarbij vooral Jan Struijk dreigend was en een ijzersterke Delano Flemming had kunnen scoren. FC Horst nam na dit eerste kwartier het initiatief over maar wist geen kansen te creeren. Na rust was sprake van een veel levendiger wedstrijd met sterke aanvallende impulsen. Uit het niets kwamen de blauwen uit Nijkerkerveen als een duveltje uit het doosje en speelden de zwakke achterhoede van Horst murw. Na de goal van Veensche Boys werd FC Horst wakker maar in de laatste tien minuten kon de ploeg, mede op basis van het goede reddingwerk van doelman Jurgen Terschegget, weinig meer aanrichten. Veensche Boys stond ondanks het gemis van Jos Bouw en Friso Doornhof (beiden met een schorsing) en Ferry de Smalen (liesoperatie) goed in de organisatie en dat biedt hoop voor de inhaalwedstrijd op Paasmaandag tegen VSCO.