Zaalvoetballers Sparta kampioen

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vrijdagavond was het zover, ZVV Sparta kon eindelijk het kampioenschap in de 1e Divisie E veiligstellen. De nummer 6, FC Anatolia uit Lelystad kwam op bezoek. Voor FC Anatolia stond er ook nog heel wat op het spel, ze konden de periodetitel nog binnenhalen. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden voor ZVV Sparta Nijkerk.

ZVV Sparta begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en zette goed druk op FC Anatolia. Rachid Boughalab speelde zijn man aan de zijkant uit en kon de bal voorgeven, de keeper van FC Anatolia leek deze bal te onderscheppen, maar liet weer los. Rene Kamphorst was er echter als de kippen bij om deze kans te benutten en hij zette de 1-0 op het scorebord. ZVV Sparta zette direct weer aan en kwam weer in balbezit. Serkan Albayrak kreeg de bal aangespeeld van Rene Kamphorst en wist met een punter in de verre hoek de keeper van FC Anatolia te passeren. Hierna herpakte FC Anatolia zich en wist na een mooi uitgespeelde aanval de aansluitingstreffer te maken. ZVV Sparta wist zich, gesteund door het thuispubliek, weer op te richten en weer was het Serkan Albayrak die scoorde. De marge was dus weer twee in het voordeel van de Spartanen. FC Anatolia probeerde een aanval op te zetten, maar deze werd onderschept door Brahim Elajjouri. Hij kon alleen op de keeper aflopen en punterde de bal met een streep in het kruis, 4-1. Na weer een onderschepping van ZVV Sparta tikte Rene Kamphorst de 5-1 in na een assist van Auke Walet. FC Anatolia raakte wat geïrriteerd en maakte overtredingen die de scheidsrechter wonderwel niet bestrafte met geel. Dit deed hij enkele minuten later wel en ZVV Sparta kon de overtal situatie uitspelen en nu was Auke Walet de doelpuntenmaker. ZVV Sparta ging rusten met een comfortabele 6-1 voorsprong.

Vrijwel direct na rust kreeg weer een speler van FC Anatolia een gele kaart, dit speelde ZVV Sparta goed uit en weer was Auke Walet het eindstation, 7-1. De sfeer werd toch wat grimmiger en FC Anatolia kon zich niet inhouden. Weer werd er geel getrokken, dit keer kon ZVV Sparta de overtal situatie niet uitspelen. Toen FC Anatolia weer compleet was wisten ze de 7-2 op het scorebord te zetten door middel van een vrije trap. Hierna werd Sjaak Termaaten neergelegd toen hij op doel wilde schieten, en de speler van FC Anatolia kreeg zijn 2e gele kaart. De vlam sloeg in de pan en de scheidsrechter was voornemens de wedstrijd te gaan staken. Na een afkoelingsperiode van zo'n 10 minuten werd de wedstrijd toch weer hervat.

ZVV Sparta mocht na deze korte onderbreking weer met een man meer proberen te scoren, dit deed Brahim Elajjouri dan ook en hij zette ZVV Sparta op een 8-2 voorsprong. De keeper van FC Anatolia was intussen gewisseld voor een veldspeler om zo nog een laatste strohalm aan te grijpen. Dit leek te werken, want FC Anatolia wist de 8-3 te scoren. Direct vanaf de aftrap was het echter Auke Walet die naar het doel van FC Anatolia opstoomde en de 9-3 binnenpunterde. ZVV Sparta werd echter onzorgvuldiger in de omschakeling en Serkan Albayrak veranderde een schot van richting waardoor deze achter doelman Hendry Timmer viel.

FC Anatolia liep wederom tegen een 2e gele kaart aan, waarna dus rood getrokken werd. Dit werd door Brahim Elajjouri afgestraft door een strak schot in de kruising. FC Anatolia kwam nog even terug en maakte de 10-5. Rene Kamphorst sloot de wedstrijd af door in de laatste minuut balverlies af te straffen met een schot op het lege doel van FC Anatolia. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte 11-5 overwinning voor ZVV Sparta Nijkerk en was het kampioenschap een feit. Dit werd natuurlijk na de uitreiking van de bloemen en medailles uitbundig gevierd in Sportcafe Corlaer.