Dames NVC boekt achtste overwinning op rij

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen zaterdag heeft het eerste damesteam van NVC een thuiswedstrijd tegen HVV dames 1 gespeeld, in Sporthal Corlaer. Nadat het team zowel de overwinning op de nummer 1 als de voormalige nummer 2 behaald heeft, is het behouden van de tweede plaats in de poule van belang om door te kunnen naar de promotie/degradatie wedstrijden in mei.

Al tijdens het inslaan bleek HVV een geduchte tegenstander met enorme power. De Nijkerkse dames lieten zich hierdoor (zowel letterlijk als figuurlijk) niet uit het veld slaan en begonnen zelfverzekerd aan de eerste set. Toch haalde NVC niet het niveau wat ze de afgelopen weken hebben laten zien. Het positiewerk was niet nauwkeurig genoeg en NVC liet veel prikballen in het centrum vallen. HVV heeft gedurende de set constant voor gestaan, maar aan het eind van de set besloot NVC toch te laten zien voor de winst te willen gaan. De eerste set is gewonnen door NVC met een stand van 26-24.

Vastbesloten om de tweede set minder spannend te maken liet NVC uitstekend volleybal zien. De taken werden goed verdeeld en de aanvallers konden goed bediend worden. Dit resulteerde in een setwinst van 25-17. Ook in de derde set wist NVC het spel vast te houden en de controle over de wedstrijd in eigen handen te houden. De derde set werd gewonnen met een stand van 25-18 voor NVC, de laatste set met een stand van 25-20.

Een 4-0 overwinning en 5 belangrijke punten erbij. De dames komen steeds dichterbij de P/D wedstrijden, met name omdat de koploper en nummer 3 punten hebben laten liggen dit weekend. Surf dames 1, de gedoodverfde kampioen, kan haar kans op kampioenschap nog verspelen. NVC mag nog drie wedstrijden spelen. De eerstvolgende is tegen het onvoorspelbare Drost/VZK 2, om 15.00 uur in Sporthal Corlaer. Publiek is van harte welkom!