ZVV Sparta weet weer niet te winnen van angstgegner

23 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Woensdag 21 maart kon ZVV Sparta een belangrijke stap zetten richting het kampioenschap al moest dan wel gewonnen worden van ,,angstgegner'' ZVO Ommen. ZVV Sparta wist de laatste jaren maar sporadisch een wedstrijd tegen ZVO in winst om te zetten. Zo is ZVO Ommen de enige ploeg die ZVV Sparta dit seizoen al wist te verslaan. In Nijkerk werd het toen 4-3 voor de bezoekers uit Ommen.

Het beloofde dus een spannende pot te worden in Ommen. De eerste helft ging dan ook gelijk op. Al liep ZVV Sparta wel vanaf het begin achter de feiten aan. Zo kwam ZVO al snel op een 1-0 voorsprong door een knappe punter in de bovenhoek. ZVV Sparta had daar een snel antwoord op. Het was Auke Walet die verwoestend uithaalde en zo de 1-1 op het scorebord wist te zetten. ZVV Sparta ging direct op zoek naar de voorsprong en had daar voldoende kansen voor. De uitstekend keepende keeper van ZVO wist daar telkens een stokje voor te steken. Weer was het ZVO die uit de eerstvolgende counter de 2-1 wist binnen te schieten. Zo kon ZVV Sparta wederom op zoek naar de gelijkmaker, welke ook viel. Het was ditmaal Brahim Elajjouri die na een individuele actie de 2-2 binnen kon schieten. Hierna kreeg ZVV Sparta de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De spits van ZVO Ommen werd met een gele kaart naar de kant gestuurd. Zo had ZVV Sparta 2 minuten de tijd om met een man meer op een 3-2 voorsprong te komen. Alleen speelde ZVV Sparta dit veel te gehaast uit en was de keeper weer een grote sta in de weg. Tot overmaat van ramp schoot de 2 minuten verbannen speler direct na terugkomst prachtig de 3-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het wederom ZVV Sparta die op zoek ging naar de gelijkmaker, alleen zover kwam het ditmaal niet. ZVO kwam er weer uit met een vlijmscherpe counter en wist de marge zo op 2 doelpunten te brengen. Serkan Albayrak wist nog de aansluiting te vinden door de 4-3 binnen te schieten. Met nog 20 minuten op de klok was er nog alle tijd om de achterstand om te zetten in een overwinning. Helaas zat dit er niet in. ZVO wist met een aantal snelle combinaties telkens weer iemand vrij voor het doel te krijgen. Zo liepen zij dan ook vrij gemakkelijk uit naar een 7-3 voorsprong. Met nog 6 minuten op de klok bracht Rachid Boughalab de stand nog terug naar 7-4 maar dichterbij wisten de Spartanen niet te komen. Het was ZVO die de stand nog naar 8-4 tilde en zo de verdiende overwinning voor de Ommenaren veilig stelde.

Toch was er ook nog goed nieuws deze avond. Concurrent ESA speelde drie kwartier later thuis tegen Robur et Velocitas. ESA ging thuis verrassend met 4-5 onderuit waardoor de voorsprong van 4 punten voor ZVV Sparta gehandhaafd bleef. Dit betekend dat als ZVV Sparta de komende wedstrijd tegen Anatolia wint, niet meer te achterhalen is en zich kampioen van de eerste divisie E mag noemen. We willen iedereen die ZVV Sparta een warm hart toedraagt dan ook oproepen om vrijdag 30 maart om 20.30 naar Sporthal Corlaer te komen om zo de oranjehemden naar de overwinning te schreeuwen. U bent van harte uitgenodigd. De toegang is gratis.