Afbeelding
ANP

Basisdebuut Donny van de Beek in Oranje

26 maart 2018 om 19:46 Sport/sport

NIJKERKERVEEN (ANP) Voetballer Donny van de Beek heeft maandagavond zijn basisdebuut gemaakt bij het Nederlands Elftal. Oranje speelt in het Zwitserse Genève een oefeninterland tegen Portugal (3-0 winst). Van de Beek maakte in november al zijn debuut voor Oranje, toen hij in het duel met Roemenië een invalbeurt kreeg. De Ajacied luisterde zijn basisdebuut op met een assist bij de 1-0 van Memphis Depay.

Bondscoach Ronald Koeman gaf naast Van de Beek aan nog zes andere spelers de voorkeur die afgelopen vrijdag in het duel met Engeland niet aan de aftrap verschenen: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Nathan Aké, Tonny Vilhena, Davy Pröpper en Ryan Babel. Jeroen Zoet, Hans Hateboer, Stefan de Vrij, Patrick van Aanholt, Kevin Strootman, Quincy Promes en Bas Dost begonnen op de bank.

Koeman kondigde afgelopen week al aan dat hij voor de zomer veel internationals aan het werk wil zien. Na de oefeninterlands met Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni) gaat hij de balans opmaken. De bondscoach moet dan bepalen hoe Oranje vanaf september tegen Frankrijk en Duitsland in de Nations League gaat voetballen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie