Passie- & Paasconcert van Christelijk Streekmannenkoor

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op donderdag 29 maart geeft het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe Nijkerk met meer dan 130 leden haar Passie- & Paasconcert in de Immanuelkerk, Plevier 2 te Bunschoten. Dirigent Martin Mans heeft voor deze avond, die om 20.00 uur begint, een prachtig en sfeervol programma samengesteld: van Nederlandstalige tot anderstalige Paasliederen en meer prachtige liederen.

Voor dit concert heeft het mannenkoor topsolisten aangetrokken, zoals: Jantine Kalkman, trompet; Jan Lenselink, vleugel en Martin Zonnenberg, orgel. Het ensemble van het koor laat eveneens van zich horen.

Kaarten voor dit unieke concert zijn in de voorverkoop à € 10,00 verkrijgbaar vanaf 24 februari in Bunschoten bij: Boekhandel Het Baken De Ziel 21, Steven Koelewijn Tweewielers Zuidwenk 82. In Nijkerk bij: Boekhandel Den Hertog Frieswijkstraat 6 en Drogisterij Engel Winkelcentrum Paasbos en bij de leden van het koor. Voor aanvang van het concert kosten de kaarten aan de kerkzaal € 12,50.

Jantine Kalkman

Op haar negende kreeg Jantine haar eerste trompetles van Karin Snel aan de muziekschool in Krimpen aan den IJssel. Vanaf 2003 speelt ze mee in de orkesten van de plaatselijke muziekvereniging Concordia. Eerst in het jeugdorkest en vanaf 2006 in de fanfare. Naast het spelen in een orkest speelt Jantine vaak met verschillende koren mee. Ook heeft Jantine al aan diverse cd-opnames haar medewerking verleend.

Jan Lenselink

studeerde aan het Zwols conservatorium de vakken orgel, piano en lichte muziek. Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft Jan Lenselink les aan het centrum voor de kunsten CQ in Emmen. Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio en tv programma's en heeft meegewerkt aan vele cd-opnames. Zijn improvisatietalent, zowel licht als klassiek, wordt door velen gewaardeerd.

Martin Zonnenberg

is als organist verbonden aan de Ned. Herv. Kerk te Sliedrecht en Nieuwpoort. Hij is dirigent van het Chr. Slie­drechts Man­nen­koor "Ichthus" en het Kleinkoor 'Concertino'. Verder is hij als samensteller en arrangeur van het bekende TV-programma 'Nederland Zingt'. Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Israël, Canada en Amerika. Als componist is hij bekend door z'n instrumen­tale arrangementen en talloze komposi­ties voor koor, orgel, orkest etc. In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Het Ensemble van het mannenkoor, is inmiddels een vast element in de concerten van het koor. De uitstekende kwaliteit van het ensemble heeft al tot veel enthousiaste reacties geleid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie