NL DOET 2012 wordt Lions Hoevelaken DOET!

25 februari 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN / Op 16 en 17 maart 2012 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van het land, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NL Doet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 250.000 Nederlanders actief tijdens NL Doet, een recordaantal. In 2012 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen.  Overal in het land zijn vrijwilligersactiviteiten te doen.

Lionsclub Hoevelaken

Ook de leden van de Lionsclub Hoevelaken steken de handen uit de mouwen en hebben op zaterdag 17 maart twee leuke projecten geadopteerd.

Het eerste project betreft de het opknappen van het buitenterrein van de Kinderopvang Hoevelaken aan het Havikshorst. Hier wordt de ondergrond voorzien van houtsnippers en worden gekleurde houtblokken geplaatst. Het eindresultaat moet een veilige speel- en leerplek voor de kinderen opleveren. Hier zullen vier á vijf Lions leden onder deskundige leiding aan de slag gaan

Het tweede project is groter van omvang, hier zullen ongeveer 20 Lions leden aan de slag gaan. Dit project betreft het rooien ongewenste kiemplanten (zwarte els) in het nieuwe natuurgebied achter de gebouwen van de Rabo Vastgoedgroep aan de rand van het Hoevelakense Bos. Hier is een aantal jaar geleden een 11 hectare groot natuur- en landschap ontwikkelingsplan gerealiseerd. Er is een waterplas gecreëerd in de lengterichting van het perceel (slagenlandschap). Aan weerskanten van het water is het perceel afgegraven om natte situaties te ontwikkelen. In de loop van de afgelopen twee jaar is hier massaal opslag van kiemplanten van zwarte els ontstaan. Deze moet verwijderd worden om op deze wijze een schraal natuurgebied te laten ontstaan waar een waardevolle vegetatie kan ontstaan. Vanaf de vroege ochtend tot in de middag zullen de Lionsleden op beide project actief zijn. Hiermee geven zij het Lions motto 'We Serve'' letterlijk en figuurlijk de goede betekenis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie