Vermiste vrouw in Hoevelaken vastgehouden en gevonden

24 februari 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN/UTRECHT - In de uitzending van het Trosprogramma Vermist van vrijdag 24 februari komt het verhaal aan de orde van de 31-jarige Freya Svasek uit Utrecht. Zij werd op 3 november vorig jaar meegelokt door een gewelddadige crimineel. Eind vorige week wist de politie haar telefoon te traceren en bevrijdde haar uit een pand in Hoevelaken.

Vorige donderdag deed de Utrechtse politie een inval in een woning in Hoevelaken. Daar werd de vrouw uit Utrecht gevonden. Politie en justitie onderzoeken nog wat er precies is gebeurd in de woning in Hoevelaken, waar de 31-jarige Freya Svasek vanaf november vorig jaar is vastgehouden en op grove wijze seksueel is misbruikt. Twee mannen uit Hoevelaken zijn opgepakt en zitten nu voor 30 dagen in bewaring. De mannen hebben volgens de politie nog geen bekentenis afgelegd, maar spullen die tijdens huiszoeking in de woning werden aangetroffen bevestigen dat er waarschijnlijk verschrikkelijke dingen zijn gebeurd met de dove en hulpbehoevende vrouw. Bij de inval werd ook een 17/jarig meisje aangehouden, maar zij lijkt niets met de gruwelijke gebeurtenis te maken te hebben.

Freya Svasek bleek al een maand met een gebroken kaak rond te lopen en onder mensonterende omstandigheden te zijn vastgehouden. Buren van het pand in Hoevelaken sloegen in november al alarm omdat ze een vrouw hoorden gillen van de pijn. De politie klopte aan bij de bewoner, die een oude bekende van hen is, maar liet zich wegsturen. Volgens de politie was er geen aanleiding om het huis te doorzoeken.

Het adres was bij de politie bekend, omdat omwonenden vaak klaagden over overlast.

Drie maanden later spreekt Vermist met de dove Freya en haar vader op een onderduikadres. Freya wil niet terug naar de psychiatrische kliniek waar ze tot haar verdwijning woonde. Haar verhaal is huiveringwekkend: ,,Er waren twee mannen in huis. Toen de politie kwam voor de klacht van de buren dreigden ze me te vermoorden als ik maar een kik zou geven. Mijn kleren mocht ik niet aan, ik droeg alleen een badjas. Als ik geen seks wilde kreeg ik slaag, ik moest poep eten en aan hun voeten likken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie