WSN scoort met maatschappelijke prestaties

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Woningstichting Nijkerk gaat voor maatschappelijke prestaties”, aldus Bertus Rakhorst, directeur-bestuurder van Woningstichting Nijkerk. Hij ontving recentelijk een rapport over de visitatie van de WSN door een onafhankelijke visitatiecommissie, die de maatschappelijke prestaties van de WSN heeft beoordeeld.

De visitatiecommissie heeft hiervoor onder andere gesproken met een huurdersvertegenwoordiging, de gemeente, welzijn- en zorginstellingen en andere woningcorporaties. Ook is een groot aantal (beleids)documenten en verantwoordingsstukken opgevraagd en bestudeerd.

Beoordeling

De prestaties van de WSN zijn met een gemiddelde score van 6,8 (op een schaal van 5 tot 8) gewaardeerd. ,,Een mooi resultaat, waar we trots op zijn”, zegt Rakhorst. ,,Het is prettig te ervaren dat onze inzet voor de maatschappij erkend wordt. Daarnaast stellen wij het ook op prijs te weten op welke gebieden we onze prestaties nog verder kunnen verbeteren.”

De visitatiecommissie heeft complimenten voor de sterke lokale verankering in de Nijkerkse samenleving, evenals voor de beschikbaarheid en betaalbaarheid van de woningen. Ook meldt de commissie dat Woningstichting Nijkerk met de realisatie van twee gezondheidscentra en veel nieuwbouw, maatschappelijk gewaardeerde prestaties levert en naar vermogen presteert.

De visitatiecommissie heeft daarnaast ook aanbevelingen voor Woningstichting Nijkerk, zoals het specifieker maken van haar doelstellingen. Rakhorst: ,,Deze zullen we in de toekomst ter hand nemen. Het is immers ons streven om als maatschappelijk ondernemer onze volkshuisvestelijke en maatschappelijke bijdrage te blijven leveren. Juist ook in de huidige uitdagende omstandigheden”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie