Jerich Parzival KWPN Paard van het Jaar

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DEN BOSCH (KNHS) - Op zaterdag tijdens de KWPN hengstenkeuring werd Jerich Parzival gehuldigd als KWPN Paard van het jaar. De Jazz-zoon won vorig jaar de wereldbeker finale in Leipzig won en daarnaast tweemaal individueel goud op het EK te Rotterdam. Ook zegeviede Jerich Parzival met Adelinde Cornelissen uit Nijkerk in de wereldbeker kwalificaties in Stockholm, Londen, Amsterdam, Gothenburg en Mechelen.

Dankzij deze successen neemt Parzival de eerste plaats in op de FEI World Individual Dressage Ranking en op de WBFSH Ranking. Bert Wassenaar, de voorzitter van de commissie die zich bezighoudt met het aanwijzen van het KWPN Paard van het Jaar, huldigde Parzival als winnaar. "Jerich Parzival is al jaren aan de top van de dressuursport te vinden. In 2011 boekte hij zijn sportieve hoogtepunt tot nu toe. De ridder is koning geworden, koning van de internationale dressuur. En daarom is Jerich Parzival KWPN Paard van het Jaar 2011", aldus Wassenaar.

De fokkers van Parzival, de familie Beijer de Kleijn ontving uit handen van de heer Wassennaar de bij deze verkiezing behorende wisselprijs, de Nimmerdor Trofee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie