Zaalvoetballers Sparta sterkste in Nijkerkse derby

2 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De zaalvoetballers van Sparta trokken toch aan het langste eind in de spannende en drukbezochte kraker tegen stadgenoot Walk Inn Boys. In de laatste 10 minuten profiteerden de Spartanen tweemaal van een overtalsituatie en bepaalden de eindstand op 5-3.

Duels tussen de beide teams zijn een wedstrijd op zich, waarbij de stand op de ranglijst er niet zoveel toe doet. Zo ook woensdagavond. De teams waren aan elkaar gewaagd en vochten voor elke centimeter. Soms werden de duels op het scherpst van de snede uitgevochten, maar het liep nooit uit de hand.

Bij rust leidde Walk Inn Boys met 2-1. Na rust kwam Sparta op gelijke hoogte. Walk Inn Boys profiteerde van een overtalsituatie en nam opnieuw een voorsprong, maar met een fantastisch doelpunt (zie foto) kwam Sparta opnieuw langszij.

In de slotfase moest Walk Inn Boys het hoofd ten slotte buigen. Tweemaal profiteerde Sparta van een man-meer-situatie.

Teammanager Martijn Prins van Sparta toonde zich na afloop opgelucht. ,,Walk Inn Boys heeft een goed team en we zijn blij dat we uiteindelijk toch de winst naar ons toe wisten te trekken."

Sparta behoudt door deze winst de koppositie op de ranglijst en houdt uitzicht op de titel en promotie naar de eredivisie.