Veensche Boys gokt verkeerd bij Lunteren (3-1)

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De wereldgoal van Yasin Kurt ten spijt, heeft Veensche Boys het opnieuw weer niet gered tegen een laag geklasseerde tegenstander in de tweede klasse G. In een matige maar zonnige wedstrijd zette Lunteren de ploeg uit Nijkerkerveen met gemak opzij (3-1).

Eigenlijk had de club van trainer Peter van Eck in de eerste helft al het genadeschot moeten geven, toen Lunteren het spel dicteerde. De voorhoede van Lunteren bleek vrij listig. Vooral aan de rechterflank was de trein moeilijk te stoppen. Na diverse doelschoten over, was het Dennis van de Bunt, hij maakte zijn rentree, die de 1-0 aantekende in de slotfase van de eerste helft. Daaraan ging een fout van Tom Cozijnsen aan vooraf, die de bal panklaar breed legde. Het was uitblinker Yasin Kurt die nog geen twee minuten later voor een tegenoffensief zorgde. Vanaf een meter of 25 deponeerde hij de bal met een magic-volley over de keeper. De mooiste goal van het seizoen tot dusver. Dat gaf de club uit Nijkerkerveen zelfvertrouwen. Dezelfde Kurt werd in de tweede helft in het strafschopgebied gevloerd. Hij kreeg geen strafschop en er werden zelfs geen kaarten uitgedeeld, maar Kurt blesseerde zich dusdanig dat hij de wedstrijd niet meer kon voortzetten. Interim trainer Mark Iesbert ging daarop alles of niets spelen. Hij posteerde in de voorhoede vier spitsen, waardoor de druk toenam, maar er ook veel ruimte vrijkwam op de helft van Veensche Boys. Lunteren, die in de tweede helft kwalitatief minder was, zag zijn kans schoon en via verdediger Wilfred Donkersteeg werd een klutsbal erin gefrommeld. Via een slimme omschakeling ging ook de derde goal erin. Die kwam op naam van Rick Degenaar. Met deze overwinning op zak is Lunteren Veensche Boys op één punt genaderd en is de club uit Nijkerkerveen gezakt naar een negende stek.