Hoevelaken met 10 man langs EFC'58

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Statistisch is nog altijd niet bewezen, dat het een voordeel is om met elf spelers tegen tien man te voetballen. Ook zaterdag, tijdens de wedstrijd tussen sc Hoevelaken en EFC '58, werd dat bewijs niet geleverd. Ruim vijftig minuten moesten tien Hoevelakers het opnemen tegen elf Ermeloërs, maar bleef het tiental overeind en ging het elftal met lege handen naar huis. Hoevelaken won met een man minder verdiend met 1-0 en steeg, mede dankzij de uitslagen van andere wedstrijden, met stip naar de vijfde plaats.

Na de afgelasting van vorige week volgde voor sc Hoevelaken zaterdag de herstart van de competitie. EFC '58, dat vorige week met een 3-3 tegen hekkensluiter Hulshorst al aan de tweede competitieronde begon, kwam daarvoor naar Kleinhoven. Met 17 punten stonden beide ploegen op gelijke hoogte en kon de winnaar goede zaken doen. Op voorhand was er echter niets beslist, want wedstrijden tussen Hoevelaken en EFC staan altijd borg voor strijd, spanning en emotie. Hoevelaken was in het duel van afgelopen zaterdag de zenuwen het meest de baas en won in ondertal met 1-0.

De meeste kansen in de wedstrijd vielen te noteren in het eerste kwartier. Het duel was nog maar koud op gang of één van de Ermelose voorwaartsen kreeg al een riante mogelijkheid om de bal in het open Hoevelakense doel te plaatsen. Het aannemen van de bal bleek echter een vak apart, waarmee de eerste kans verloren ging. Hoevelaken stelde daar middels Raymond Buis een mooie aanval tegenover. De vrije verdediger, die zelf de aanval opzette, kwam oog in oog met de doelman van EFC, maar vergat één van de belangrijkste voetballessen: in plaats van de bal over de grond te plaatsen, kwam het leer tegen de vanghekken.

Met Hoevelaken als bovenliggende partij golfde het spel vervolgens op en neer. Groot gevaar leverde dat voor beide doelen niet op, maar kort voor rust volgde een moment, dat bepalend leek voor de rest van de wedstrijd. Na een verre uittrap van de doelman van EFC '58 leunde een aanvaller van de Ermeloërs, met zijn rug naar het doel, rond de middenlijn tegen Peter van den Berg. De Hoevelakense verdediger viel daardoor achterover en nam in zijn val de EFC-spits mee naar de grond. De dienstdoende arbiter beoordeelde het duel als het neerhalen van een doorgebroken speler en stuurde Van den Berg richting de douche. Terecht of niet terecht, in het clubhuis waren de gesprekken niet van de lucht. De meningen varieerden van onzin tot volledig terecht, maar Hoevelaken kwam wel met een man minder te staan. De laatste vijf minuten tot aan de rust leverde dat geen probleem op en ook na de hervatting bleef Hoevelaken relatief eenvoudig op de been. Met Jesper Breuers voor Peter van der Weerd en Ruud Kassenaar voor Erik van de Lagemaat begon Hoevelaken aan de tweede helft. Die aanpassing leverde na ruim een half uur spelen succes op. Na een Hoevelakense aanval, die leek te zijn afgeslagen, gaf Jelle Groosjohan de bal ineens voor, waarna topscorer Ruud Kassenaar zijn hoofd tegen de bal zette: 1-0. Zonder succes zette EFC daarna aan, waardoor Hoevelaken via Jan Weyn nog een royale kans kreeg de score te verdubbelen. De treffer werd echter bewaard tot wellicht het duel met Terschuurse Boys komende zaterdag (als er tenminste geen Elfstedentocht is), want doordat de Hoevelakense defensie het doel schoon hield, waren verdere treffers niet noodzakelijk en nestelde Hoevelaken zich op de vijfde plaats van de ranglijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie