Entertainment Shop voor elk wat wils

25 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Het is in mijn winkel altijd heel gezellig.” Ook zoon Dethleff staat regelmatig een middag in de winkel zodat Sweitse even vrijaf kan nemen.

NIJKERK - Het is al weer elf jaar geleden dat de videotheek ‘Entertainment Shop’ werd geopend en de eigenaar, Sweitse Langras, is verheugd dat het assortiment nog steeds blijft uitbreiden. Langras verhuurt o.a. de nieuwste titels op dvd en blue-ray. Daarnaast heeft hij ook ijs, tabak, frisdrank, krasloten, bloemen, een mooie plantenbak of wenskaarten van het merk ‘Paperclip’. De Entertainment Shop is een winkel waar mensen graag komen, een praatje of grapje maken.

door Maureen van Goethem

Langras is nooit bang geweest voor het downloaden van films. Er worden een hoop websites gesloten op het moment. Mensen die downloaden hebben wellicht niet in de gaten dat het nadelig is voor anderen.En Langras is er heel stellig in: “Ik sta volledig achter de stichting Brein. Downloaden mag niet. Het haalt bij vele ondernemers over de hele wereld het brood uit de mond. Het is niet terecht om films aan te bieden die net in de bioscoop draaien. En dat ze die gratis kunnen downloaden. Er mag wel gedownload worden maar dan op een legale manier en tegen betaling. Ze kunnen natuurlijk ook bij mij de nieuwste films huren.”

Elke week, op vrijdagmiddag, krijgt Langras nieuwe films aangeleverd. “Sommige klanten staan al direct te wachten wanneer ze binnenkomen. We hebben ze allemaal overzichtelijk op een rijtje staan. Maar ik moet ze eerst registreren en dan mogen ze mee. Voor een daghuur betaal je maar 4,20. En waar praat je dan over.”

Bent u nog geen klant bij de Entertainment Shop, dan kunt u zich heel eenvoudig inschrijven. U krijgt dan een pasje waarmee u een of meerdere films kunt huren. Alle gegevens staan dan al in de computer.

“Het is overigens geweldig dat ik zowel door klanten als medeondernemers hier in Paasbos gewaardeerd wordt. Dat helpt je ook door moeilijke tijden heen, zoals onlangs is gebleken.”

Ook voor de uitreiking van prijzen van de Postcodeloterij stelt Langras o.a. zijn diepvries ter beschikking. “Die uitreiking van de straatprijs was een heel spektakel, Ben&Jerry ijs. Maar zo ontzettend leuk om te doen.”

De Entertainment Shop is de hele week open van 9 tot 21 uur. Op zondag van 12 tot 21 uur. “ Wanneer iemand iets vergeten is, een zakje chips of een fles cola zijn ze van harte welkom.”

uVideotheek ‘Entertainment Shop’. Hoefslag 63, Nijkerk. Tel. 033-4700080

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie