Midwinterborrel Volksuniversiteit

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

VUH is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk die aan volwassenen en kinderen van alle leeftijden de mogelijkheid biedt tot verdere vorming, ontwikkeling of scholing op het terrein van cultuur, wetenschap, natuur, techniek en vrije tijd. Het aanbod aan cursussen, workshops en lezingen die op dit doel zijn afgestemd, is niet gericht op het behalen van diploma's. De stichting wil tegemoet komen aan de behoefte van jong en oud om op een zinvolle manier invulling te geven aan de vrije tijd.

HOEVELAKEN - Donderdag 12 januari vindt de officiële onthulling plaats van de acht monumentale schilderijen die voor het gerenoveerde kooklokaal van Volks Universiteit Hoevelaken (VUH) zijn geschilderd door de leden van het Open Atelier. Het belooft een gezellige Midwinterborrel - met een drankje en een hapje - te worden in het cursusgebouw aan de Van Dedemlaan 2 in Hoevelaken, aanvang 19.00 uur. Tevens wordt dan het voorjaarsprogramma gepresenteerd en zijn docenten aanwezig om informatie te geven over het aantrekkelijke cursus- en workshopprogramma. Vrije toegang. www.vuhoevelaken.nl door Anneke Martini

Voorzitter Caroline Bleeker is enthousiast over de reacties van de hechte groep schilders van het Open Atelier, die al decennia samenkomen op de woensdag, om aan het verzoek te voldoen het kooklokaal op te fleuren. ,,Ons kooklokaal, dat intensief wordt gebruikt, een oppeppertje te geven zat al enige tijd in de pen. De renovatie is mede door de acht schilderijen uitstekend gelukt en dat willen wij graag aan belangstellen uit Hoevelaken en omgeving laten. Daarom houden wij een midwinterborrel van 19.00 tot 21.30 uur. De officiële onthulling vindt plaats om 19.30uur. De cursuscoördinatoren en docenten geven tijdens de gezellige bijeenkomst de nodige informatie. Via een kleurenscherm kunnen de bezoekers zien hoe de grote doeken werden gecreëerd.''

Hanneke van der Meer, een van de deelnemers van het eerste uur van de Open Ateliergroep, licht verder toe: ,,Het idee om het kooklokaal, waar ook andere activiteiten worden gehouden, leuker aan te kleden viel in goede aarde. We hebben acht doeken van 80 bij 80 centimeter geschilderd. Alles wat met koken heeft te maken is uitgebeeld. Een grote diversiteit, zoals bijvoorbeeld de 'mooie Isabel met de mooie ogen' die met een kom op schoot iets klaarmaakt. Of bonen die reusachtig werden uitvergroot of een partijtje kazen. Zelf heb ik kelners geschilderd, die met de hand en op de rug, staan te wachten op orders. Sommigen hebben er maanden over gedaan om tot een goed resultaat te komen, bij anderen ging het iets vlotter… Over het algemeen schilderden wij aan de hand van foto's of illustraties uit tijdschriften. De VUH zorgde voor de materialen. We maken er donderdag 12 januari een gezellige ontmoeting van met een wijntje en een hapje. Dat hebben wij wel verdiend''.

Op maandagavonden 16 en 30 januari is er de cursus 'Fotoboek maken, voorjaar'. Op donderdagavond 19 en 26 januari 'De ontdekking van het heelal'. De bloemschikcursus, vier avonden, met voorjaarsonderwerpen zoals Pasen, start op dinsdag 31 januari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie