Alles voor een glimlach
Alles voor een glimlach Bert de Graaf

Alles voor een glimlach

26 maart 2018 om 10:59 lokaal Deel je nieuws

Wil je aan de slag als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat je wilt doen? Sigma nodigt jou uit om dan naar het VrijwilligersPlein in het stadhuis van Nijkerk te  komen op dinsdag 17 april, van 18.30-21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.sigma-nijkerk.nl/nieuws.

Laat je inspireren door het verhaal van oud-wethouder Bert de Graaf over zijn vrijwilligerswerk.

"Alles voor een glimlach, mijn motto voor het vrijwilligers werk”,  aldus Bert de Graaf.

Maatje voor een medewerker van de Postkamer
“Een medewerker van de Postkamer wil graag zelfstandig op de fiets van zijn woonplaats Putten naar zijn werk in Nijkerk. Ik begeleid hem wekelijks en we hebben onderweg mooie gesprekken en maken ook veel plezier. Stapje voor stapje leren we de verkeersregels en wordt zijn conditie en verkeersinzicht verbeterd. Zoals hij zelf zegt: ‘Het fietsen is een manier om zelfstandiger te worden en de regie te vergroten.’ Ja, erg leuk om te doen!”, aldus Bert.

Voorzitter UVV
“Ook ben ik voorzitter van de grootste vrijwilligers organisatie van Nijkerk, de UVV, Unie van Vrijwilligers.
Een organisatie waar wekelijks 130 vrijwilligers actief zijn en waar ongeveer 400 deelnemers aan de verschillende activiteiten deelnemen. Ik kan er van genieten om te zien hoe de mensen graag naar de activiteiten komen om te gymmen, koersballen, dansen, zingen of elkaar gewoon ontmoeten tijdens een soos-middag en gezamenlijk te praten, biljarten of een spelletje te doen. Dit soort vrijwilligerswerk doe ik omdat ik het zelf erg leuk vind om te zien hoe je mensen blij kunt maken en hen kunt helpen om te bewegen, te ontspannen en anderen te ontmoeten”, vervolgt Bert zijn verhaal.

Onderdeel van mijn leven
“Ik heb naast mijn werk altijd wel vrijwilligerswerk gedaan, zoals bij buurtvereniging Paasbos en de hockeyclub Nijkerk. Samen kom je verder. Je moet het gewoon doen! Ik zie in mijn omgeving dat er mensen zijn die bijvoorbeeld helemaal door hun werk worden opgeslokt en nergens tijd voor hebben. Als ik een paar van die mensen dan zover kan krijgen dat zij ondanks hun drukke agenda toch iets aan vrijwilligerswerk gaan doen, vind ik dat mooi. Zeker als ze mij dan na een poosje heel enthousiaste verhalen vertellen over hun vrijwilligerswerk.”

Nieuwe contacten
“Door het vrijwilligerswerk kwam ik in contact met mensen die ik anders niet snel ontmoet zou hebben. Mensen van verschillende leeftijden en verschillende interesses, opleidingen en beroepen. Het heeft mijn vrienden- en bekendenkring erg vergroot”, eindigt Bert zijn verhaal.

Bert de Graaf, vrijwilliger bij de Postkamer en de UVV, Nijkerk
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie