UVV vervoersdienst houdt ouderen mobiel

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De samenleving vergrijst. Met de ouderdom komen soms ook ongemakken, zoals verminderde mobiliteit. De vervoersdienst van de Unie Van Vrijwilligers Nijkerk haalt ouderen thuis op, brengt hen naar hun bestemming en weer terug naar huis.

Wat houdt de vervoersdienst in?

,,We beschikken over drie busjes," informeert Kees van As, projectleider van de vervoersdienst. ,,Twee bussen zijn geschikt om elk acht passagiers per rit te vervoeren. De derde bus kan zes passagiers en één rolstoel per rit vervoeren. In alle bussen kunnen rollators mee. We vervoeren de passagiers naar plaatsen binnen de gemeente Nijkerk. We rijden van maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.00 uur. Overdag vervoeren we iedereen die tot de doelgroep behoort. We rijden ook 's avonds, maar dat is alleen voor deelnemers aan UVV activiteiten."

Behalve de dagelijkse ritten, organiseert de vervoersdienst in de periode mei t/m oktober ook ontspanningsritten. De ene keer bestaat zo'n rit uit een stadstour door Nijkerk, een ander keer gaan de mensen met de bus de natuur in. Daarnaast rijdt de dienst naar tuincentra als die een speciale show organiseren en naar andere evenementen. Voor dit soort ritten is veel animo.

Ook populair is de boodschappenbus, die iedere vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur mensen van huis ophaalt en naar de Torenstraat in Nijkerk brengt. Daar kan men winkelen tot 15.30 uur, waarna de bus de passagiers weer thuis brengt.

Wat kosten de gewone ritten?

Kees: ,,Dat hangt van de bestemmingaf.Een retourtje naar een UVV activiteit kost € 3, een retour naar een andere bestemming binnen de gemeente€ 5. We proberen de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk te houden, maar de bussen hebben natuurlijk wel benzine, een wasbeurt, onderhoud en een verzekering nodig. Bij de UVV zijn we allemaal vrijwilliger, dus de chauffeurs worden niet betaald. Zij hebben dat graag over voor de medemensen die wat minder mobiel zijn."

Onderbezetting

,,Ons team telt een kleine 30 chauffeurs, maar door de stijgende vraag naar vervoer is dat niet genoeg. Ik doe graag een beroep op de lezers om één of meerdere dagdelen per week te gaan rijden. Naast vaste chauffeurs hebben we ook reservechauffeurs die af en toe rijden. De busjes kunnen worden bestuurd met een geldig BE rijbewijs. Het is dankbaar werk en we hebben een gemoedelijke sfeer binnen onze groep," besluit Kees.

Informatie over de vervoersdienst is verkrijgbaar bij UVV Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. Het kantoor is op werkdagen geopendvan 9.00 - 11.00 uur, telefoon033-2460115, e-mailuvvnijkerk@hetnet.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Krol, coördinator Communicatie van de Unie Van Vrijwilligers, afdeling Nijkerk. Telefoon 033 - 2580 465,

e-mail info@arttransit.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie