Sparta glansrijk Herbstmeister

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

Nijkerkers als koploper het nieuwe jaar in

NIJKERK - Zelden zal een overwinning zoveel ontlading teweeg hebben gebracht als afgelopen zaterdagavond in Sporthal Watergoor. Sparta Nijkerk wees kampioenskandidaat Exakwa (Lelystad) met 20-18 terug en nestelde zich daarmee stevig op de koppositie in de 2e klasse D. En dat is nog eens dik verdiend ook.

De Nijkerkers lieten zich in deze zaalcompetitie pas één keer verrassen, door SSS uit Wageningen, de andere 5 wedstrijden waren de oranje- witten heer en meester. Zo ook afgelopen weekend. ,,Exakwa is écht een hele goeie ploeg hoor'', gaf trainer de Bruijne de prestatie van zijn team nog meer cachet'', ze scoren daar zo verrekte makkelijk. De enige smet op hun spel is naar mijn mening dat er wel veel spelers voor eigen succes gaan. Anders gooien ze er nog veel meer in''. Samen met zijn ploeg kon de Bruijne z'n geluk niet op. De coach schroomde ook niet om uit te spreken dat zijn team nu maar voor de titel moet gaan ook: ,,Ik probeer bewust zoveel mogelijk druk weg te halen bij m'n mensen en dat is, al zeg ik het zelf, heel aardig gelukt. We spelen in het algemeen vrij relaxed. Kijk maar na, vorig jaar lieten we het vooral in de grote wedstrijden nog wel eens afweten maar als ik zie hoe wij er nu stáán in de duels tegen NKC '51 en Exakwa, daar neem ik mijn petje écht voor af!''.

De Bruijne moest uitkijken niet te veel in superlatieven te vervallen. Voor één speler wenste hij tóch wel een uitzondering te maken: ,,Ik kan zó genieten van een kerel als Edwin Elfrink. Voor een sportman toch al wel een beetje op leeftijd maar als ik zie hoe jij afgelopen zaterdag Bram Bergsma, toch niet de eerste de beste, aan banden legt, fan-tas-tisch!''

Vanaf het allereerste moment ontspon zich een wedstrijd die werkelijk bol stond van de spanning. Alleen in het middelste gedeelte van de eerste helft leek Sparta Nijkerk duidelijk afstand te nemen (9-5) maar het was tekenend voor de ploeg uit Lelystad dat zij zó sterk terug in de wedstrijd wisten te komen (ruststand 10-10, Exakwa scoorde 4x op rij). De Bruijne:,,En toch moet ik zeggen dat me dat niet extra nerveus maakte. De rust kwam wellicht als een prima time-out, en ik ben toch al een voorstander van meer mogelijke onderbrekingen per wedstrijd, maar het was ook weer niet zo dat mijn ploeg de weg kwijt was op dat moment''. Tot aan 18-18, ruim 1 minuut voor tijd, hielden Sparta en Exakwa elkaar volledig in evenwicht. Toen kon de scheidsrechter er niet om heen om de bal ten voordele van de thuisploeg op de stip te leggen. ,,Volledig terecht alhoewel mijn collega uit Lelystad daar heel anders over dacht. De overtreding op Annebertien was echter overduidelijk, de scheids moest weliswaar even nadenken voordat 'ie 'm gaf maar daarna legde 'ie om toch op de stip. En Edwin maakt 'm daarna stoïcijns, da's óók Edwin!''. Sander Motshagen plantte nog even een hele dikke kers op de taart (20-18, Sparta's 100-ste treffer van het seizoen) om Watergoor daarna te laten ontploffen. Vervroegde vuurwerk op de Veluwe.

De Bruijne en Sparta Nijkerk nog minstens één seizoen samen verder

De goed-nieuws-show kreeg afgelopen zaterdagavond, na de prachtige overwinning op directe concurrent Exakwa, in Sporthal Watergoor nog een prachtig vervolg. De clubleiding maakte officieel bekend dat trainer Daniël de Bruijne voor (in ieder geval) één jaar heeft bijgetekend en dat past prima in de wederzijdse ambities. De Ermeloër gaf aan het ook veel te vroeg te vinden om Nijkerk nu al te verlaten, ondanks serieuze belangstelling van andere clubs. De Bruijne: ,,Ik was ingenomen met het feit dat de club nu al aangaf graag met mij verder te willen, daar spreekt vertrouwen uit. Ik ben nog jong genoeg om stappen te maken, ik zie mijn team groeien en het zou simpelweg te vroeg geweest zijn om nu al op te stappen''. Enige weken geleden leek De Bruijne nog te twijfelen. Bijzonder gedreven vraagt hij het uiterste van z'n spelers en toen bleek dat sommigen van hen zomaar tussentijds op vakantie gingen of andere prioriteiten leken te stellen leek er wat irritatie te ontstaan bij de coach: ,,Ach, het is overal wel eens wat. Ja, ik eis discipline en inzet. Soms ga ik daar wellicht ver in maar deze club wil hogerop, dan moet iedereen daar zich van bewust zijn. Ik voel dat besef steeds meer bij mijn team, dat doet me goed, dan hebben ze het begrepen''. Namens de club sprak het hoofd van TC, Erwin Krijkamp, z'n enthousiasme ook niet onder stoelen of banken: ,,Het is voor ons al een tijdje duidelijk: wij wilden heel graag nog een tijdje door met Daniël. Hij past goed in de club, kent onze ambities en is ook een winnaar. Dat willen we weer zien bij Sparta. Dat vrijblijvende moet er soms weer een beetje vanaf. Dat brengt Daniël de ploeg goed bij. Ik ben dus erg content met zijn aanblijven'', aldus Krijkamp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie