Prentenatlas Nijkerk 600 jaar

14 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Voor de viering van Nijkerk 600 jaar wordt momenteel hard gewerkt aan het uitgeven van de zogenaamde Prentenatlas van Nijkerk 600 jaar. Dit boek is een initiatief van de Rotary Nijkerk, in samenwerking met de BDU Uitgeverij en met medewerking van de Stichting Oud Nijkerk en Gemeente Nijkerk.

Het doel is om in de prentenatlas de hoogtepunten uit de Nijkerkse geschiedenis op te nemen, waarbij de 50 vensters van de Nijkerkse Canon de leidraad vormen. Deze 50 vensters zullen worden aangevuld met nog zo'n 50 onderwerpen. Het boek zal daardoor een belangrijk en compleet overzicht geven van de straks 600 jarige geschiedenis van Nijkerk.

Ieder onderwerp wordt in een tweeluik behandeld, waarbij er steeds één pagina ruimte is voor tekst en één pagina voor de prent die bij het onderwerp hoort. In totaal zal de fraai geïllustreerde prentenatlas 224 pagina's bevatten.

Voor een deel van de onderwerpen zijn in de diverse archieven al afbeeldingen gevonden. Voor een ander deel van de onderwerpen zoeken de initiatiefnemers dus nog prenten. Op de websites van Nijkerk 600 jaar www.nijkerk600jaar.nl en die van Stichting Oud Nijkerk www.stichtingoudnijkerk.nl is een lijst te raadplegen van prenten/afbeeldingen die er nu nog worden gezocht. Alle technieken komen hiervoor in aanmerking zolang het maar geen foto betreft.

Heeft u thuis aan de muur, op zolder of op uw werk een prent hangen die goed past bij een van deze onderwerpen, en wilt u de prent of het kunstwerk ter beschikking stellen voor opname in dit prachtige jubileumboek, neemt u dan contact op via de mail met Merit Roodbeen m.roodbeen@bdu.nl of met Harm Heimensen via het telefoonnummer (06-22880998 of 033-2453450).

Geeft u daarbij s.v.p. uw naam en adresgegevens door, het onderwerp waarvoor u een prent denkt te hebben, en (indien mogelijk) een foto van het kunstwerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie