Italiaans design bij Due Mondi

14 december 2011 om 00:00 Ondernemend

Het begon ongeveer drie jaar geleden. Na een inspiratiebezoek aan Milaan, waar ieder jaar de internationale beurs van de woonwereld wordt gehouden, was het duidelijk: een fantastisch idee voor De Havenaer in Nijkerk. Vanaf het moment dat de concepten ingekocht zijn, werd de winkelruimte die nog beschikbaar was in De Havenaer, grondig opgeknapt.

NIJKERK - Sinds 16 december is in een monumentaal pand in De Havenaer een prachtige winkel met Italiaanse designmeubelen gevestigd. Due Mondi, wat twee werelden betekent, staat voor twee concepten, totaalconcept Calligaris en zitmeubelen van Kelvin Giormani. Roland Swagers en Anita Verhagen zijn beiden enthousiast over de bijzondere collecties.

door Maureen van Goethem

Showroom

De showroom bij Due Mondi is tevens de grootste buiten Italië en de combinatie van Italiaans design in een monumentaal pand, zorgt zeker ook voor de meest bijzondere showroom. Het assortiment van Calligaris is de eerste in de wereld van dit formaat. In Nederland is het tot op heden de enige. De showroom is licht en ruim daarentegen is de ruimte waarin het concept van Kelvin Giormani getoond wordt, enigszins donker en warm. Maar samen vormen zij een geheel. Ongetwijfeld een verrijking op meubelgebied.

Calligaris

Calligaris is een meubelmerk dat al sinds 1923 bestaat en één van de meest opmerkelijke items uit hun pakket zijn de eetkamertafels. Deze zijn leverbaar in verschillende materialen bijvoorbeeld hout, glas, metaal of kunststof en ze zijn op unieke wijze te verlengen, zonder daarbij losse bladen te gebruiken.

Alle meubels zijn wat kleur en materiaal betreft zeer up-to-date en kunnen allemaal met elkaar gecombineerd worden. En om het geheel compleet te maken, levert Calligaris zeer smaakvolle karpetten en verlichting, die natuurlijk weer prachtig te combineren zijn met de rest van de meubels.

De officiële opening vindt plaats donderdag 15 december en is alleen voor genodigden.

Vrijdag 16 december zijn alle belangstellenden van harte welkom om de prachtige collectie van Calligaris en Kelvin Giormani te bezichtigen. Mooi op tijd voor Candlelight, waar u kunt shoppen of inspiratie opdoen bij kaarslicht. Candlelight vindt plaats van 18.00 - 22.00 uur.

u Due Mondi, Home & Lifestyle De Havenaer, Westkadijk 10, Nijkerk, www.due-mondi.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie