Flevo wint nipt van ZPCH (Hoofddorp)  

26 maart 2018 om 08:28 Sport/sport Deel je nieuws

De heren van Flevo stond een zware wedstrijd te wachten tegen ZPCH, de tegenstander stond 2 plekken boven Flevo en had de vorige wedstrijd met 16-9 gewonnen. De reguliere coach Corné van der Tang was er ook weer bij.

De eerste periode werd geopend door Mark Stolk, hij zette Flevo op een 1-0 voorsprong. De tegenstander kwam hierna al snel weer op gelijke hoogte, 1-1. Hierna wisten Mark Stolk en Ingmar Loos Flevo op een 3-1 voorsprong te zetten. ZPCH kwam weer terug naar 3-2 maar Mark Stolk schoot vlak daarna al de 4-2 erin. Deze periode werd door de tegenstander met de 4-3 afgesloten.

De tweede periode werd ook geopend door Mark Stolk, Flevo stond weer 2 puntjes voor, 5-3. Toen kroop de tegenstander toch weer dichterbij met de 5-4 maar Ingmar Loos schoot van afstand de 6-4 erin. Hierna zette de tegenstander even extra hard aan en zij kwamen weer terug naar 6-6. Ruben van den Bor sloot deze periode af met mooi afstandsschot 7-6.

Robert Koelewijn opende de derde periode met de 8-6 voor Flevo. De tegenstander gaf Flevo nu ook weer weinig ruimte voor een flinke uitloop en ze kwamen weer terug naar 8-7. Hierna kreeg Flevo een strafworp mee, die werd genomen en in de rebound ook benut door Mitchell Fennema, 9-7. En toch wist de tegenstander het weer voor elkaar om terug te komen tot 1 doelpunt verschil, 9-8. Hierna schoten Jelmer Kooy en Ruben van den Bor er ook nog allebei een doelpunt in en zette Flevo op 3 punten voorsprong, 11-8. Hierna ging het even heen en weer, de tegenstander scoorde, daarna Jelle Wiersma en daarna weer de tegenstander. De periode werd dus afgesloten met 12-10.

De vierde periode werd geopend door de tegenstander die een overtal situatie goed wist te benutten, 12-11. Hierna kwam ZPCH voor het eerst op voorsprong, ze scoorde 2 keer en het stond 12-13. Maar deze voorsprong was niet genoeg, Flevo pakte al snel weer het voortouw en Robert Koelewijn en Ruben van den Bor scoorden allebei, tussenstand 14-13. Robert Koelewijn scoorde als laatste van Flevo, een overtal situatie schoot hij er vanaf de rechterhoek in, 15-13. De tegenstander sloot de wedstrijd af met de 15-14.

De heren hadden een zware wedstrijd achter de rug en hebben na flink knokken toch 3 punten te pakken. Op woensdag 28 maart speelt Flevo in Haarlem een inhaalwedstrijd tegen DWT.

Doelpunten Flevo: Mark Stolk 4, Ruben van den Bor en Robert Koelewijn 3, Ingmar Loos 2, Mitchell Fennema,  Jelmer Kooy en Jelle Wiersma 1.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie