Nijkerkse DJ's vermaken jeugd in Discotheek Takens

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/BALKBRUG - De Nijkerkers Bert en John Veer runnen inmiddels bijna acht jaar hun discotheek Takens in het Overijsselse Balkbrug.

Bert Veer, bekend als vroegere eigenaar en grote man achter discotheek Starlight in Nijkerkerveen, geeft aan dat discotheek Takens nog steeds bijzonder goed draait, dit ondanks de economische crisis en de toch wel enorme concurrentie in de discobranche.

De opkomst van de grote evenementen, het rookverbod en de economische crisis hebben er voor gezorgd dat er van de 800 discotheken die er 10 jaar geleden nog waren, nu nog maar 172 over zijn. ,,In de jungle van de disco blijven alleen de sterken over en gelukkig behoren wij met discotheek Ttakens daar nog steeds toe'', zegt John Veer vol trots.

Vanwege de sluiting van discotheek Starlight en andere discotheken op de Veluwe hebben vader en zoon Veer gezorgd voor een buslijn vanuit Nijkerk, Putten en Ermelo naar Takens. Van deze buslijn wordt wekelijks veel gebruik gemaakt door de jeugd uit Nijkerk en de buurgemeenten die er graag een uurtje (veilig) reizen voor over hebben om in Takens te luisteren naar voornamelijk Nijkerkse DJ's, zoals onder andere Bert Haverkamp (aka DJ Bird) en Aaltwin Motshagen (aka DJ Twinnie). De befaamde Erik Rudolfs is in Takens verantwoordelijk voor de prachtige licht- en lasershows.

,,Zo wordt het gemis van een echte discotheek in Nijkerk en omgeving opgevangen in Balkbrug en creëren wij de voorwaarden voor de jeugd om daar veilig heen te gaan en weer thuis te komen, aldus de gedreven Nijkerker Bert Veer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie