Dames Flevo winnen van DWK

26 maart 2018 om 08:22 Sport/sport Deel je nieuws

De Nijkerkse dames spelen al jaren tegen DWK en er is altijd spanning tussen beide teams wie de punten mee naar huis neemt.

Scherp beginnen, gelijk een voorsprong creëren waardoor je de wedstrijd meteen naar je hand zet waren de woorden van coach van der Tang

De score in de wedstrijd werd in de eerste aanval meteen geopend namens Flevo door een intikbal van de midvoor Linda van de Kraats.  De thuisploeg was meteen wakker en scherp en daar volgde meteen twee snelle aanvallen uit die beide werden afgemaakt door Naomi Heimensen. Het vierde doelpunt in deze periode werd gemaakt door een sterke midvooractie van Margrita Bolink. De dames uit Barneveld waren nergens te bekennen waardoor de Nijkerkse dames na de eerste periode de wedstrijd al naar hun hand hadden gezet met een 4-0 voorsprong.

In de tweede periode verslapte de dames van Flevo waardoor de Barneveldse dames gelijk gebruikt maakte door twee keer te scoren en zo weer in de wedstrijd te komen.  Dit lieten de dames van Flevo niet zomaar gebeuren en de bouwde de voorsprong weer uit naar vier doelpunten verschil. Wederom was het Linda van de Kraats die de bal achter de keeper legde. Ook Vera Molan droeg haar steentje bij door de een 1-0 situatie sterk af te maken. De dames van Flevo werden wat slordiger in de passing en hier en daar vielen wat gaatjes in de verdediging. DWK wist hier echter geen gebruik van te maken en kon niet dichterbij komen en door de slordigheid wist Flevo de voorsprong in deze periode niet uit te bouwen.

Het lukte in de derde periode niet om de voorspong verder uit te bouwen. De Nijkerkse dames waren zeker wel een maat sterker, maar dit resulteerde nog niet in de cijfers op het scorebord. DWK scoorde het eerste doelpunt in de deze periode. Flevo gaf wel direct weer antwoord door via Margrita Bolink de keeper te passeren. De dames van Flevo kregen daarna een strafworp, deze werd feilloos ingeschoten door Naomi Heimensen. DWK wist vervolgens de verdediging weer te passeren en bal in het Nijkerkse doel te leggen.

Dat de dames van Flevo deze wedstrijd makkelijk gingen winnen was wel duidelijk maar of ze konden uitlopen dat was nog maar de vraag. De bezoekers konden nog twee keer scoren in deze periode. De thuisploeg lukte het om er drie te maken. Een zuivere strafworp door Jette Bokkers, een helemaal vrij inlopende actie van Josée van den Hoven en een vrij inzwemmende actie van Vera Molan.

Eindstand 12-7 in voordeel van Flevo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie