Kerstconcert in St. Catharinakerk

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Evenals vorig jaar zal ook dit jaar het kerst- projectkoor Dolce Musica Barneveld een kerstconcert geven in de St. Catharinakerk in Nijkerk. Aanvang van het concert op vrijdag 18 december is 14.00 uur en de kerkdeuren zullen vanaf 13.00 uur voor u geopend zijn.

Dolce Musica heeft dit jaar de Krönungs Messe van Wolfgang Amadeus Mozart op het affiche staan. Een behoorlijk gedurfde keuze met veel solo werk. De KrönungsMesse werd door het wonderkind Mozart op 17 jarige leeftijd gecomponeerd in opdracht van Graaf Colloredo, aartsbisschop van Salzburg en werd in 1779 uitgevoerd in de Dom van Salzburg. In 1791 klonk dezelfde mis nog een keer in Praag bij de kroning van Keizer Leopold II, tot koning van Bohemen. Het is vanaf deze gebeurtenis dat de naam Krönungs Messe aan deze mis werd gegeven. Dolce Musica geeft aan deze mis, die veel solo's bevat, een eigen draai door delen van de solo's in te vullen met enkele stemmen per partij, wat naast het koorwerk en solo's, nog meer variatie geeft aan deze Krönungs Messe. Naast deze Krönungs Messe zullen er nog diverse liederen die in de kersttijd passen worden gezongen. Naast Christmas Carols Away in a Manger, It came upon the midnight clear, Once as I remember en nog vele andere zingt het projectkoor ook Duitstalige liederen als Cantate 147 van J.S. Bach, het herderslied Hirtenlied an der krippe, Heilige Nacht van Hohn. Friedrich Reichart en het Latijnse Motet, Ave verum corpus van W.A. Mozart. Het Koor wordt begeleid door het Barneveldse kamer Orkest, leden van de harmonie uit Barneveld en de harmonie uit Harderwijk, met viool, cello, hobo, pauk en fluit. De orgel en piano bijdrage wordt door Wil van Ek verzorgt en het geheel staat onder de muzikale leiding van Cees Aelbers.

De toegang voor dit kerstconcert is gratis en voor het concert en tijdens de pauze is er gelegenheid om koffie of thee te gebruiken achter in de kerk. Bij het verlaten van het concert zullen er bij de uitgangen schalen staan om, als u dat wilt, een vrijwillige bijdrage te kunnen geven. We hopen samen met u, in gepaste kerstsfeer, te kunnen genieten van de klanken van koor en orkest en zo in saamhorigheid toeleven naar de kerstdagen die zo kort in het verschiet liggen. Zo dicht bij, dat de vrede van zijn geboorte ons van binnen raakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie