Eerste test succesvol doorstaan door Surfvrouwen

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Afgelopen zaterdag beleefde Surf dames 1 haar eerste echte beproeving als nieuwe koploper. Het hoog geklasseerde Ormi mocht aantreden in het tegen de Hoevelakense puntenmachine. En de test was geslaagd. Ormi werd met de staart tussen de benen met 3-1 weer terug naar het Epese land gestuurd.

In de eerste set begon Surf niet sterk. De dames scoorden te weinig en gaven Ormi de kans om in hun spel te komen. Na een time out herstelde het team zich en kwam Surf meer in haar spel. Mede door de sterke aanmoediging aan de kant en een mooie service van Sanne Lieke van der Woerd werd de set toch gewonnen met een stand van 25-19.

Ook in de tweede set startte Surf veel te slap. Door de sterke service van de Ormi stond Surf al snel achter. Coach Arturo Ringers probeerde het tij te keren door Annemarie van Tamelen en Sonja Zagwijn in het veld te zetten. Dit werkte en Surf scoorde gelijk een flinke hoeveelheid punten. Vervolgens werd ook Tessa van Eijs gewisseld voor de service. Maar dit zorgde helaas niet voor het gewenste resultaat. In tegendeel zelfs, Ormi won de set met 25-14.

In de derde set ging het erg gelijk op. Surf kwam weer beter in haar spel en Sandra van Ginkel liet een paar snoeiharde aanvallen zien. Het was spannend tot aan het eind, maar uiteindelijk trok Surf aan het langste eind met een stand van 25-21.

In de vierde set was Surf er op gebrand te winnen. De service was erg goed en effectief en ook de bank liet zich van zijn sterke kant zien door mooie liedjes in te zetten. De tegenstander was hier duidelijk van onder de indruk en presteerde nog maar weinig. De coach van Ormi probeerde daar nog verandering in te brengen maar dat had, gelukkig voor Surf geen effect. Mede door een sterke service van Tessa van Eijs en een goed blok werd ook deze set gewonnen door Surf met een eindstand van 25-14, waardoor Surf de koppositie consolideert. Zaterdag mag Surf om 11.15 weer haar spel weer laten zien tegen de nummer 2. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden.