Handbalheren ontsnappen aan verlies

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een collectieve off-day van de heren van Voice/BvB-Groep heeft uiteindelijk toch nog punten opgeleverd.

Het is al ruim na half tien als de heren uit Nijkerk zaterdagavond in Amsterdam moeten beginnen aan de wedstrijd tegen het lager geklasseerde DSG. De heren staan binnen de kortste keren op een 3-0 achterstand. Deze valse start wordt snel rechtgetrokken, maar spoedig daarna is het verschil alweer opgelopen naar 4 doelpunten. Daar waar de thuisclub zich gretig en secuur toont, spelen de mannen uit Nijkerk ver onder het gebruikelijke niveau. Slecht positiespel en veel balverlies zorgen ervoor dat zij op geen enkel moment aanspraak mogen maken op een voorsprong. Individuele acties zorgen er bij de rust nog voor dat op de valreep de stand gelijk wordt getrokken naar 10-10.

De in de rust beloofde beterschap blijft uit en de onderlinge misverstanden blijven zich voordoen. Tot twee keer toe moeten de heren van VOICE/BvB-groep opnieuw een achterstand goedmaken, waar een voorsprong al lang een feit had moeten zijn. Een verliespartij lijkt zich aan te dienen.

DSG speelt de bezoekers daarna onbedoeld in de kaart. De thuisclub bemoeit zich intensief aan tegen de beslissingen van het scheidsrechtersduo. Dit commentaar levert diverse tijdstraffen op en zorgt ervoor dat er voor dat de bezoekers voor het eerst op voorsprong komen. Nog eenmaal komt de thuisclub dichterbij, maar de Nijkerkers hebben ervaring genoeg om de voorsprong vast te houden. Eindstand 19-21.