Anders leren

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op 7 december houdt Edith de Witt een informatieavond over de leermethode Ik leer anders voor ouders, leerkrachten en IB-ers/ RT-ers van kinderen met leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, beelddenken, hoogbegaafdheid, autisme en hoogsensitiviteit.

Edith de Witt is recentelijk gestart met haar praktijk Mindedit, om kinderen met bovengenoemde problemen één op één te gaan begeleiden.

Als moeder van 4 kinderen heeft zij ervaring met dyslexie en beelddenken bij enkele van haar kinderen. Door de remedial teacher/begeleider van haar zoon van 't Leescentrum Nijkerkerveen, werd zij geattendeerd op de methode Ik leer anders. Ze volgde de opleiding en paste de methode meteen toe bij haar kinderen. De methode had direct merkbaar resultaat. Via deze methode, die niet uit gaat van de moeilijkheden, maar inspeelt op de mogelijkheden deze kinderen, zijn zij ineens in staat veel beter of heel goed mee te draaien op school.

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op 'foute' wijze wordt aangeboden. De training 'Ik leer anders' vertaalt de lesstof naar de visuele manier van denken.

Informatieavond methode Ik leer anders wordt gehouden op woensdag 7 december aan 't Hazeveld 11 in Nijkerk. Aanmelden: Edith de Witt, h.witt@kpnmail.nl. Meer info: 033-2450574/06-12465471 of www.ikleeranders.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie