Einde aan 45 jaar Nijkerkse zwemhistorie

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Stichting Zwembaden gemeente Nijkerk, opgericht op 3 november 1961, is opgehouden te bestaan. Na de oprichting van de stichting kon het nieuwe bad Bloemendal op 12 augustus 1967 worden geopend. Gedurende bijna 45 jaar heeft de stichting het zwembad Bloemendal in eigendom gehad en geëxploiteerd.

In 2008 heeft de gemeenteraad van Nijkerk besloten om per 1 januari 2010 de exploitatie van Bad Bloemendal in Nijkerk en zwembad De Slag in Hoevelaken via een Europese aanbestedingsprocedure bij een marktpartij onder te brengen. Vanaf die datum is SRO uit Amersfoort de organisatie die de zwembaden beheert. Dit besluit was voor het bestuur van de stichting aanleiding om ook de eigendommen van de stichting over te dragen aan de gemeente en de stichting vervolgens te liquideren. Samen met de gemeente is dit proces ingevuld om de gevolgen voor personeel en inwoners van Nijkerk zo beperkt mogelijk te houden.

In nauw overleg met de gemeente is van het aanwezige liquidatievermogen een glijbaan aangeschaft die in mei van dit jaar voor het publiek is opengesteld. Het resterende deel van het vermogen van circa € 40.000 wordt overgemaakt naar de gemeente en zal door de gemeente worden ingezet voor het verder verbeteren van de zwembadaccommodatie.

De vergadering van de vereffenaars op 26 oktober 2011 was de laatste en daarmee is de liquidatie van de stichting een feit. Voorzitter Gerard van den Tweel bedankte bij die gelegenheid alle vereffenaars voor hun werk ter afronding van de stichtingsactiviteiten, maar ook memoreerde hij de inspanningen van de initiatiefnemers bij de totstandkoming van Bad Bloemendal: de heren Van der Krol, Van de Bunt, Van de Fliert, De Boer, Bijvank, Berkhof, Van de Sande en Van de Ridder. Met een laatste klap van de voorzittershamer kwam een einde aan bijna 45 jaar zwembadhistorie in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie