Hoevelaken en Oene schieten beiden niet veel op

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Hoevelaken en Oene hebben zaterdag de punten gedeeld. Na bijna twee uur voetballen stond er uiteindelijk een brilstand op het wedstrijdformulier. Maar bloedeloos was de 0-0 bepaald niet. Al na tien minuten kwam aanvaller Ruud Kassenaar hard met zijn hoofd tegen dat van zijn tegenstander uit Oene, wat hem een flinke wond bij zijn wenkbrauw opleverde en een gang naar het ziekenhuis om het gat te laten hechten. Daarmee konden de aanvalsplannen, die de Hoevelakense technische staf had uitgestippeld door veel aanvallend ingestelde spelers te laten opdraven, al voor een deel in de prullenbak. Uiteindelijk bleef de wedstrijd zonder doelpunten.

Hoevelaken startte de wedstrijd veelbelovend. Met veel beweging zonder bal en de nodige druk naar voren werd vanaf de aftrap het doel van Oene gezocht. Die aanvalsdrift leverde in de vierde minuut al een dot van een kans op voor Jan Weyn, die buiten het strafschopgebied oog in oog kwam te staan met de doelman van Oene, maar de bal rolde langs de verkeerde kant van de paal. Met die actie was het eerste kruit verschoten. Door het uitvallen van Ruud Kassenaar moest Hoevelaken wat omzettingen doen en was het zoeken naar een nieuwe juiste speelwijze. Het nieuwe strijdplan leverde pas rond de 40e minuut twee nieuwe mogelijkheden op, maar de inzetten van Maurice Veldhuis en Jan Weyn ontbeerden voldoende kracht, om het de sluitpost uit Oene lastig te maken.

Halverwege de tweede helft leek Hoevelaken de wedstrijd open te breken. Jan Weyn ontsnapte aan de verdedigers van Oene, omspeelde vervolgens de doelman om tenslotte de bal op de paal van het lege doel te schieten. De rebound was voor Michel van de Bunt, maar in zijn gehaastheid schoot hij de bal over het doel.

Wie zelf niet scoort kan een tegentreffer verwachten, is een ongeschreven wet in de voetbalsport. Een kwartier voor tijd kwamen de voorwaartsen van Oene twee keer oog in oog te staan met Mick Bos, maar de speler het jaar van het vorige seizoen was twee keer de situatie meester en hield daarmee Hoevelaken op de been.

Nog altijd bij een 0-0 stand bracht hoofdtrainer Jan van den Heuvel Tom Springveld binnen de lijnen. De 'verlosser' van vorig seizoen had net een prima wedstrijd in het tweede achter de rug en nam ook in de hoofdmacht het team direct op sleeptouw. Springveld bracht meer voetbal in het spel, pikte afvallende ballen op en dweepte zijn teamgenoten op om nog eenmaal de mouwen op te stropen. Al binnen twee minuten leidde de aanvalsopzet tot een tweede grote kans voor Michel van de Bunt, maar opnieuw was het gebrek aan rust de oorzaak van een schot in de vangnetten. ,,Michel is nog jong en zal heus nog wel leren zijn rust te bewaren, maar zulke ballen moeten er eigenlijk wel in'', analyseerde Jan van den Heuvel na afloop. De hoofdtrainer van Hoevelaken was dan ook niet blij met het schamele puntje, maar zag wel aanknopingspunten om verder te gaan. ,,Voetballend hebben we enigszins het debacle tegen Stroe van ons af weten te spelen. Deze ingeslagen weg moeten we nu verder bewandelen''.

De strijd wordt op zaterdag 5 november voortgezet in Otterlo, waar tegen de gelijknamige hekkensluiter moet worden aangetreden. Otterlo pakte slechts vier punten, allemaal thuis, en is op eigen grond de laatste jaren een lastige tegenstander voor Hoevelaken gebleken.