Vraag het aan Rob Veltink van Jumbo

12 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

Jumbo bestaat nu 1 jaar aan de Torenstraat in Nijkerk. Deze gelegenheid grijpt Rob Veltink graag aan om wat meer te weten te komen van zijn klanten.

NIJKERK - Rob Veltink, van Jumbo Veltink aan de Torenstraat, wil op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober veel vragen van klanten beantwoorden. Hij zal plaatsnemen in de winkel zodat iedereen bij hem kan aanschuiven.

door Maureen van Goethem

Dat wat Rob Veltink eigenlijk wil gaan doen is het afnemen van een soort enquête, Rob wil graag het gesprek aangaan. Rob wil anderen over de praatdrempel heen krijgen, informatie uitwisselen, luisteren en reageren. Rob: ,,Waar het eigenlijk op neerkomt is dat ik de klant echt wil kunnen aankijken en in gesprek komen met hem of haar. Kijk, wat ik weet is dat de klant hier komt om gewoon boodschappen te doen, maar ik wil ook graag weten waarom. Zijn er nog verbeterpunten, vinden ze iets goed of niet goed, moet er iets veranderen of is alles juist zoals het is.”

Vragen over versheid, merkvoering, totale productaanbod, behulpzaamheid en zelfs de parkeermogelijkheid. ,,Wij zijn niet op zoek naar rapportcijfers maar willen graag van iedereen weten hoe hij of zij over onze supermarkt denkt.”

Kortom: De klanten moeten vragen kunnen stellen. ,,Door deze vraaggesprekken kan ik de wensen en behoeften van de klanten begrijpen,” gaat Rob verder. ,,En als je die wensen en behoeften begrijpt, kun je de producten daaraan aanpassen. Het is ook belangrijk om gewoon goed te anticiperen op dat wat de klant zegt. Hieruit hopen we natuurlijk goede ideeën te krijgen.”

Een klant komt landelijke gezien, gemiddeld bij drie supermarkten. Maar waarom? Rob wil graag weten waarom ze bij andere supermarkten komen en waarom bij zijn Jumbo. ,,En als mensen met een klacht naar ons komen, proberen we dat altijd op te lossen. Logisch toch?! Luisteren is belangrijk! Luisteren is belangstelling tonen, iemand de ruimte geven zijn of haar verhaal te doen, laten weten dat ik luister, vragen stellen en feedback geven. Dat is waar deze twee dagen om draaien.”

Rob Veltink nodigt u uit om op vrijdag of zaterdag aanstaande het gesprek met hem aan te gaan. Hij heet u welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Wel of niet onder het genot van een kopje koffie of thee.

Jumbo Nijkerk

Torenstraat 4

Nijkerk

Tel. 033-2452461

twitter: @JumboVeltink

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie