Jongeren met de 'X-factor' gaat in première

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/AMERSFOORT - Op 29 september 2011 gaat de voorlichtingsfilm 'Jongeren met de X-factor' in première. De première is in Theater 'De Lieve Vrouw' in Amersfoort. Tijdens deze speciale middag wordt er een compilatie getoond van de DVD. Tevens worden de leerlingen in het zonnetje gezet door hun fantastische bijdrage.

Jongeren met een beperking kennen elk hun unieke weg richting de arbeidsmarkt. Deze jongeren worden door verschillende actoren beïnvloed in hun beroepskeuze. Daarbij is het belangrijk dat ze een beeld hebben van hun toekomst mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn op diverse manieren in beeld te brengen, bijvoorbeeld door testen of door het lopen van een stage. Maar het meest sprekende zijn de ervaringen van een jongere met de 'X-factor' die zijn weg al heeft gevonden op de arbeidsmarkt.

Daarom hebben 15 leerlingen met een beperking ieder een jongere met de 'X-factor' geïnterviewd. Samen met cameraman Joeri Calis van Calis Producties is er een spectaculaire en interessante film uitgekomen. Het doel van deze film is om de leerlingen van het Praktijkonderwijs en REC 1 t/m 4 kennis te laten nemen met een positief toekomst perspectief. Hoe ziet hun toekomstige droombaan eruit? Wat wordt er van je verwacht wanneer je als werknemer aan de slag gaat? Op dit soort vragen hebben de leerlingen antwoord gekregen tijdens het afnemen van het interview. Ook doelt deze film als voorlichtingsfilm voor de scholen. Het resultaat is een eerlijke film dat laat zien dat de toekomst mogelijkheden van deze jongeren positief zijn.

De bijdrage van de leerlingen maakt de film uniek. De leerlingen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de DVD hoes, studio presentaties en natuurlijk de interviews.

De film is een initiatief van Pro REC Midden Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SoZaWe. De première wordt georganiseerd door Pro REC Convenant Midden Nederland. Geïnteresseerd? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roeline Nieborg, 050 526 2900.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie