Grand Café De Postkamer

7 september 2011 om 00:00 Ondernemend

In het gesprek met Anja Vedder komt naar voren dat de werknemers het zeer naar hun zin hebben. Zij hebben een verstandelijke beperking maar allemaal hebben ze diverse horecaopleidingen gevolgd om het de klant zoveel mogelijk naar het zin te maken.

NIJKERK - Grand Café De Postkamer is een centrum voor werk- en dagbesteding voor cliënten van Careander met een verstandelijke beperking in het voormalig postkantoor aan de Kleterstraat. In het grand café, creatief atelier en de cadeauwinkel werken cliënten uit Nijkerk en de directe omgeving. In de cadeauwinkel liggen veel zelfgemaakte producten die zelfstandig gemaakt worden of ingekocht bij andere zorginstellingen. Tassen, kop en schotels, boekjes, speelgoed, maar ook sieraden.

door Maureen van Goethem

“Onze medewerkers zijn zeer enthousiast en vriendelijk en staan onder professionele begeleiding,” vertelt Anja. “Ze hebben aandacht voor hun klanten en bereiden met liefde een kopje cappuccino of lunch uit eigen keuken. Ook pakken zij met plezier cadeaus in die klanten in onze cadeauwinkel hebben uitgezocht. Ze nemen daarvoor rustig de tijd. Dat biedt een ieder de kans om bij ons even lekker te onthaasten. Binnen of op ons terras buiten.”

Achter De Postkamer bevindt zich een atelier waar onder professionele begeleiding schilderijen, tekeningen, breiwerkjes en andere kunstwerken gemaakt worden, die via de eigen galerie hun weg vinden naar de liefhebbers. “De kunstenaars van ons atelier geven juist door een verstandelijke beperking hun eigen kijk op het leven. Daardoor hebben de werken een geheel eigen stijl.”

Workshops

Een high tea, of lunch in combinatie met een creatieve workshop? Dat is een echte aanrader. Op de vide kun je creatief aan de slag. Er zijn verschillende mogelijkheden om iets gezellig in combinatie met creativiteit te organiseren. Voor meer informatie kan er contact met ons opgenomen worden. Het kan echter ook voorkomen dat u zelf iemand weet die een leuke workshop kan geven. In goed overleg kan ook dat in De Postkamer geregeld worden.

Kortom: In De Postkamer vindt u een leuke ontwapenende sfeer waar het prettig toeven is. En ja dan gaat er wel eens wat mis bij de bediening, maar dat geeft niets. Geef je er aan over en je hebt een paar leuke relaxende uurtjes.

Grand Café De Postkamer

Kleterstraat 21

Nijkerk

Tel.: 033-2455920

www.depostkamernijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie