Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Hoevelaker opnieuw - door vijf man politie - in de kraag gevat

10 augustus 2011 om 00:00 Voorpagina

HOEVELAKEN - De 39-jarige man uit Hoevelaken, die in de nacht van maandag op dinsdag 30 juli na een lange achtervolging door de politie werd aangehouden, is afgelopen zaterdag opnieuw in de kraag gevat.

door Jeanne Dijkstra

Met behulp van minstens vijf politiemensen werd de Hoevelaker zaterdag geblinddoekt uit zijn huis in Hoevelaken afgevoerd.

De man werd op 30 juli aangehouden in Lunteren, na een lange achtervolging. Hij bleek met een promillage van 1,22 te hebben gereden. Het rijbewijs werd niet alleen ingenomen wegens rijden onder invloed maar ook voor het veroorzaken van gevaar op de openbare weg en omdat hij het stopteken van de politie had genegeerd. Dat de man nu opnieuw is opgepakt, heeft volgens politiepersvoorlichter Paul Koetsier te maken met het overtreden van schorsingsvoorwaarden van de rechter. ,,Vaak worden verdachten in afwachting van hun strafzaak vrijgelaten. In dit geval zal de man zich niet aan de voorwaarden hebben gehouden.’’ Dat er vijf man nodig waren om hem thuis op te halen, hangt volgens Koetsier af van de informatie die de politie van de man heeft. ,,De politie wil ook zichzelf beschermen. In dit geval is ervoor gekozen hem met vijf man op te halen. Om reden van privacy kunnen wij niet zeggen welke informatie wij hebben over de man. Maar die zal in dit geval bezwarend zijn geweest.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie