´Nu maar één doel: volgend jaar kampioen worden´

18 mei 2011 om 00:00 Sport

De laatste wedstrijd van Sparta kreeg een dramatische wending. Na een half uur leidde Sparta met 0-2. Een uur en twee rode kaarten verder was het beeld geheel gekanteld: 5-2 voor CSV en Sparta gedegradeerd. Nico Fiegen: ,,De arbitrage was dramatisch slecht. Tenenkrommend. Maar, eerlijk is eerlijk, een club degradeert niet in de laatste wedstrijd. Uit de laatste tien wedstrijden verzamelde Sparta 5 punten. Dat is gewoon te weinig. Voor komend seizoen mag er maar één doel zijn, dat door iedereen wordt gedragen: kampioen worden en terugkeren naar de Topklasse.”

NIJKERK - De voorzitter van de Businessclub van Sparta Nijkerk, Nico Fiegen, de nieuwe trainer Philip den Haan en de nieuwe technische man, Harry Hamstra zijn het erover eens: Sparta moet zo snel mogelijk terug naar de Topklasse in het zaterdagvoetbal.

door Henk Brinkman

Fiegen realiseert zich terdege dat kampioen worden niet eenvoudig zal zijn. ,,Ook in de Hoofdklasse zijn sterke clubs. En als NSC zich weet te handhaven - ik duim voor hen, dat het lukt - dan krijg je in ieder geval twee op zichzelf staande derby´s. Sparta was altijd de grote broer, maar dat ligt nu wel even anders.

Fiegen heeft zich wel gestoord aan de opmerkingen van Joris van Rooijen, dat de degradatie te wijten zou zijn aan de interne puinhoop bij Sparta. ,,Inmiddels heeft Joris excuses uitgesproken aan diverse bestuursleden voor zijn uitlatingen. Die waren natuurlijk in een opwelling na die emotioneel beladen wedstrijd gedaan.” Fiegen haalt het voorbeeld aan van een grote club in Nederland, waar bestuurlijk veel discussie was en die toch kampioen werd. En hij noemt Theo Janssen als voorbeeld, die na de verloren kampioenswedstrijd zichzelf en zijn eigen team kritisch beoordeelde.

De nieuwe trainer van Sparta, Philip den Haan, betreurt de degradatie voor iedereen die Sparta een warm hart toedraagt. ,,Het is een gedwongen stap terug. Het is aan ons om nu twee stappen vooruit te doen. Ten eerste zo snel mogelijk terugkeren in de Topklasse. En er dan ook voor zorgen dat Sparta de mogelijkheden krijgt voor een langdurig verblijf in de Topklasse. Het is in ieder geval mijn eer te na om alleen te gaan voor handhaven in de Hoofdklasse. Zo zit ik niet in elkaar.”

Volgens Harry Hamstra, de nieuwe technische man binnen Sparta, is de selectie sterk genoeg. ,,Er is een nieuwe trainer, waar ik veel vertrouwen in heb. En volgens ons is de selectie kwalitatief sterk genoeg om te kunnen streven naar promotie. Er is heel veel scorend vermogen in de ploeg. Misschien willen we nog één of twee gerichte versterkingen.”

Hamstra waarschuwt wel voor overspannen verwachtingen. ,,Het moet geen al te grote druk worden. We moeten een sfeer van saamhorigheid en sfeer creëren binnen de hele club.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie