Op drempel van hoofdklasse

11 mei 2011 om 00:00 Sport

Doelpunten: Jordy van Wijk 0-1; Joris van Rooijen 1-1; Niels Vlugt 2-1; Arjen Bergsma 2-2; Dennis Krohne 2-3

Degradatie dichtbij voor Sparta Nijkerk NIJKERK - Sparta Nijkerk staat na zaterdag met anderhalf been in de Hoofdklasse. Het verlies tegen Harkemase Boys betekent dat de Nijkerkers het laatste duel zelf moeten winnen en dan moeten hopen dat andere ploegen verliezen. Ondanks de goede wil, vertrok Harkemase Boys met 2-3 van de Ebbenhorst.

Het scenario leek rond vier uur zo mooi; Sparta Nijkerk stond met 2-1 voor, terwijl Flevo Boys, ARC en CSV Apeldoorn achter stonden. Dat zou een veilige plaats op de ranglijst betekenen en een goed vooruitzicht op handhaving.

Een kleine drie kwartier later waren er alleen nog spreekwoordelijke donkere wolken te zien boven De Ebbenhorst. De voorsprong van de Spartanen was door de Friezen uit Harkema omgezet in 2-3 en dus bleven de Nijkerkers op de degradatieplaats staan.. Het meest zonnige nieuws was nog dat er nog kansen overblijven en de degradatie nog niet definitief is.

Het duel tussen Sparta Nijkerk en Harkemase Boys kenmerkte zich vooral door de vele kansen voor beide doelen. Harkemase Boys was zeker niet naar Nijkerk gekomen om de punten cadeau te doen. De ploeg nam het initiatief en kregen enkele goed kansen. Jordy van Wijk wist er één van te verzilveren na een goede voorzet van Arjen Bergsma.

Sparta Nijkerk viel met de moed der wanhoop aan en kreeg ook genoeg mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Via een veldgoal lukte het niet, maar toen ze een strafschop kregen, zorgde Joris van Rooijen voor de nieuwe hoop.

Die hoop werd na de lange rust van bijna drie kwartier heftiger. De assistent scheidsrechter werd onwel en het vinden van een vervanger duurde lang. Meteen na de hervatting zette Stefan Fredriksen echter voor, zodat Niels Vlugt de 2-1 kon binnenkoppen. De vreugde was groot, maar het gevaar uit Harkema bleef, zodat Sparta Nijkerk op zoek ging naar meer.

Ook daar waren kansen, maar de aanvallers waren te zelfzuchtig of mistten net een stukje nauwkeurigheid. De tegenaanvallen bleven zeer gevaarlijk en dat liet Bergsma zien. Hij kwam vrij eenvoudig door en bleef alleen voor Onland koel en scoorde de 2-2.

Voor Sparta Nijkerk het teken om nog meer aanvallende kracht het veld in te sturen, maar de hitte en het enthousiasme hadden duidelijk kracht gekost. Alle aanvallende spelers werden ingebracht om alsnog de gewenste overwinning te behalen. Helaas voor de Spartanen bleef Harkema gevaarlijk en zes minuten voor tijd scoorde Dennis Krohne de 2-3, die weer vrijwel ongehinderd door de Nijkerkse defensie liep. Invaller Albert van Nijhuis was nog het meest dichtbij de gelijkmaker, maar zijn afscheid van de Ebbenhorst werd een nederlaag, omdat zijn schot werd gekeerd.

Zaterdag in Apeldoorn vecht Sparta Nijkerk voor zijn allerlaatste kans op handhaving. Tegen CSV Apeldoorn moet gewonnen worden en zelfs dan is handhaving niet zeker. Het droomscenario van rechtstreekse handhaving bestaat ook nog, maar het halen van de nacompetitie zou al een hele opluchting zijn vanaf 14.30 uur in Apeldoorn.

Er is dus maar één opgave en dat is winnen in Apeldoorn. Daarbij moet Sparta Nijkerk hopen dat Flevo Boys in Katwijk en ARC thuis tegen HSV Hoek beide verliezen. Degradatie dreigt, maar er is nog een kleine ontsnappingskans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie