Veensche Boys ook thuis onderuit tegen HBOK

11 mei 2011 om 00:00 Sport

Doelpunten: Rik Smit 0-1; Dennis Kaars 0-2, 0-3; Jan Struijk 1-3; Robbert Miedema 1-4

NIJKERKERVEEN - Nadat Veensche Boys twee weken geleden definitief degradeerde tegen HBOK, was deze ploeg zaterdag opnieuw de tegenstander. Ook in Nijkerkerveen bleken de Amsterdammers te sterk, nu met 1-4. Opvallend waren de vijf debutanten aan Veensche zijde.

De degradatie was voor Veensche Boys al een dieptepunt, maar zaterdag werd er opnieuw een donkere bladzijde toegevoegd. Trainer Jeroen Peters had slechts de beschikking over zes selectiespelers. Omdat de belangen van lagere teams zwaarder wogen, trad het vlaggenschip aan met spelers uit het vijfde. De spelers kon niets worden verweten, maar het niveau van de eerste klasse was toch te hoog.

Vol goede moed begon het bijzondere team van Peters aan de wedstrijd tegen HBOK. Gedroomd werd van wellicht een stunt, maar het voorkomen van een blamage was belangrijker. Met veel inzet en een strakke organisatie probeerde Veensche Boys het Amsterdamse spel te ontregelen. Dit lukt gedeeltelijk, maar de gasten bleken goed in te spelen op de speelwijze.

HBOK kwam dan ook weinig verrassend aan de leiding na een mooie stiftbal van Smit. Daarna was het de beurt aan Kaars, die met twee mooie treffers de ruststand op 0-3 bracht. Een grote nederlaag lag in het verschiet, maar gelukkig voor Veensche Boys deed de topploeg uit de eerste klasse het na rust een stuk rustiger aan. De schade bleef zo beperkt en Veensche Boys kon zelfs terugkomen door een treffer van Jan Struijk. Dezelfde Struijk had even later de spanning helemaal terug kunnen brengen, maar vanaf elf meter wist hij het doel niet te vinden.

HBOK nam het doel van de achtenveertig jarige Lex Wagelaar nog maar amper onder vuur. Toch moest de afscheid nemende doelman in de slotfase nog een bal uit het net vissen, nadat Miedema hem had gepasseerd. De 1-4 eindstand was minder fors dan velen hadden gevreesd.

Dat er voor komend seizoen heel veel moet gebeuren, is voor Peters echter duidelijk. “We hebben veel spelers nodig, om volgend seizoen niet in hetzelfde schuitje te belanden. Ik ben blij dat deze jongens wilden helpen, dat zeker, maar eigenlijk is het treurig dat het nodig is. Komend seizoen moet de selectie echt breder en beter, óók voor de tweede klasse. Samen moeten we het doen, want dit mag niet meer gebeuren.”

Zaterdag speelt Veensche Boys hun laatste competitieduel in de eerste klasse tegen VVA’71. Hoe de selectie van de Boys er dan uitziet, is nog onduidelijk. Wel zal de ploeg op een betere manier afscheid willen nemen van de eerste klasse dan het optreden tegen HBOK. In Achterberg begint het duel tegen VVA’71 zaterdag om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie