Sparta Nijkerk opzij gezet

6 april 2011 om 00:00 Sport

Sebastiaan Steur 0-1 en 0-2;

Spakenburg laat zich niet verrassen

Sargon Gouriye 0-3

NIJKERK - Bij Sparta Nijkerk hoopte iedereen op een stunt als tegen de andere topploegen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys, maar zaterdag lukte dit niet. De Nijkerkers werden op eigen veld met 0-3 verslagen door Spakenburg, dat daarmee koploper blijft. De positie van de Nijkerkers blijft zeer zorgelijk.

Sparta Nijkerk kende direct na de winterstop een sterke periode en versloeg destijds verrassend enkele topploegen. Inmiddels is de sterke periode gevolgd door een periode van mindere duels, zodat de Nijkerkers zich in de gevarenzone van de Topklasse bevinden. Een streekderby tegen Spakenburg kan voor een dergelijk wisselvallende ploeg soms het medicijn zijn om weer volledig te genezen.

De hoop op een goed resultaat was aanwezig en ook een goede sfeer op de drukbezochte Ebbenhorst. De aanvangsfase was meteen leuk met een kansje namens de thuisploeg voor Karim Elkaddouri. Daarna nam Spakenburg echter het spelbeeld over en al na acht minuten namen ze de 0-1 leiding. Sebastiaan Steur kreeg hierbij wel erg veel ruimte om door de NIjkerkse defensie te lopen en te scoren.

IN de fase na de openingstreffer bleef Spakenburg aanvallend spelen en kwamen de Nijkerkers er amper aan te pas. De schade voor Sparta Nijkerk bleef echter beperkt tot de ene treffer. Bij de gevaarlijkste inzetten van Salim Amerzgiou en Sargon Gouriye was Sven Onland reddend aanwezig.Gaandeweg de eerste helft werd de druk minder en kwam het spelbeeld meer in evenwicht. Het grote verschil was echter dat het spel van Spakenburg er veel makkelijker en nauwkeuriger uitzag.

Na de pauze gooide Sparta Nijkerk alle schroom van zich af, omdat ze zich ervan bewust leken dat het nodig was om kans te houden op een goed resultaat. Het eerste kwartier was duidelijk voor de Nijkerkers met kansen voor Maurice van der Wilt en Stefan Fredriksen. Doelman Sven Taberima liet echter in die fase zien dat hij een uitstekende doelman is. Op het moment dat iedereen wachtte op de gelijkmaker, viel de treffer aan de andere kant en was het duel beslist.

Uitgerekend aanvoerder Sven Onland veroorzaakte de treffer door een bal verkeerd te verwerken. Voor Steur was het vervolgens een koud kunstje om de 0-2 te scoren. Met de tweede treffer ging Spakenburg makkelijker spelen, terwijl Sparta Nijkerk het nog wel probeerde, maar het echte vuur was verdwenen.

De Spakenburgse aanvallers combineerden naar hartelust en de druk op het Spartaanse doel nam weer toe. De aanvallen smoorden achter veelal in de defensie of werden onnauwkeurig ingeschoten. Tot het moment dat Gouriye het vanaf twintig meter met een stiftje probeerde.

Net buiten het bereik van Onland verdween de bal prachtig in het doel voor de 0-3. De definitieve beslissing was een feit en dat zag ook Nascimento. Hij haalde Tim Muller terug uit de spits naar achteren om de nederlaag binnen de perken te houden. Het bleef 0-3, waarmee Spakenburg de koploper van de Topklasse blijft.

Voor Sparta Nijkerk volgen er spannende weken, want handhaving is nog lang niet zeker. De directe concurrentie haalde zaterdag weinig tot geen punten, dus de schade viel op dat vlak mee. De komende wedstrijden zullen de Spartanen dus vooral zelf de punten moeten pakken. De cijferaars langs de lijnen hebben berekend dat er nog minstens tien punten nodig zijn om handhaving te redden.

Zaterdag wacht het uitduel tegen Katwijk en die ploeg verkeert in goede vorm. Voor zover er al eenvoudige duels zouden bestaan, is dit er zeker geen. In Nijkerk wisten de Spartanen diep in blessuretijd te winnen en eigenlijk is dat in Katwijk ook nodig. Alleen dan is de ploeg van niemand afhankelijk.Op sportpark De Kromstart het duel tussen Katwijk en Sparta Nijkerk om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie