Belangrijke zege Veensche Boys

24 november 2010 om 00:00 Voetbal

Djuric Winklaar 1-0

NIJKERKERVEEN - Het was een goede zaterdag voor Veensche Boys. Op eigen veld won de ploeg met 1-0 tegen Geinoord, terwijl alle concurrenten verloren.

Twee weken gelden was trainer Jeroen Peters nog ontevreden met zijn ploeg. ,,Dat we wellicht kwaliteit missen voor een goede klassering is duidelijk, maar inzet en strijd moet je altijd leveren.” Peters probeerde realistisch te kijken naar zijn ploeg en dan blijft het een moeilijk seizoen, waarbij handhaving een uitstekende prestatie zou zijn. ,,Maar opgeven doen we het zeker niet,” bleef hij strijdbaar. ,,Pas als de situatie onmogelijk is, mogen we opgeven en geen moment eerder.”

De woorden van Peters klonken hard, maar hebben blijkbaar wel effect gehad. Prompt pakte Veensche Boys een punt bij concurrent De Merino’s en zaterdag volgde zelf een overwinning op Geinoord. De eerste thuiswinst van het seizoen. De vier punten uit twee duels hebben er voor gezorgd dat Veensche Boys er beter voor staat. Nog steeds op een degradatieplaats, maar de middenmoot blijft binnen bereik.

Bekeken schot

Tegen Geinoord begonnen de Boys fel an werden daar al snel voor beloond. Djuric Winklaar zorgde met een bekeken schot voor de 1-0. Het zwak acterende Geinoord mocht zelfs van geluk spreken dat de achterstand bij rust niet verder opliep.

De tweede helft bood perspectief voor Veensche Boys, omdat Wendl Droefs op slag van rust rood kreeg vanwege een elleboogstoot tegen Bart van Tiggelen. Met een man meer speelde Veensche Boys echter te onrustig en verzuimden ze afstand te nemen. Toen ook Rory Olsthoorn zijn tweede gele kaart kreeg, bleven er nog negen Nieuwegeiners over. Even later kreeg echter ook Jos Bouw zijn tweede gele kaart, zodat er al drie spelers waren verdwenen van het veld.

Het duel werd er intussen niet beter op. Veensche Boys moest zelfs verdedigend nog aan de bak. In de counter kwamen er nog wel wat mogelijkheden, maar het meeste gevaar was voor het eigen doel. Treffers vielen er echter niet, omdat Geinoord niet echt grote kansen creëerde.

,,Tegen een ondertal speelden we eigenlijk minder’’, stelde trainer Peters vast. ,,Het was te onrustig en van de kansen die we kregen, hadden we er zeker één moeten scoren. Dan speel je het duel rustig uit.” Die rust kwam niet en tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend. Toch konden de handen de lucht in, want het bleef 1-0 en daarmee behaalde Veensche Boys zijn eerste thuiswinst.

‘Terecht’

Peters was blij met de overwinning en noemde die ook terecht. ,,We hebben goede zaken gedaan de laatste twee weken. Nog steeds staan we laag, maar de veilige plaatsen blijven in zicht. Als we zo doorgaan, hebben we nog zeker goede kansen op handhaving. Pas als het zo ver is, zijn we tevreden’’, aldus Peters.

,,We krijgen nu echter te maken met schorsingen en dat is het slechte nieuws van zaterdag. Maar deze punten zijn binnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie