Afbeelding
Lex van Lieshout

Nieuwe aanpak zwerfafval ook in Nijkerk

24 maart 2018 om 07:09 lokaal

NIJKERK In samenwerking met de gemeente Nijkerk organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond in Nijkerk over een nieuwe aanpak van zwerfafval. De informatieavond vindt plaats op donderdag 29 maart in vergader- en congrescentrum De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk. De avond start om 19.30 uur.

De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades en gaat er vanuit dat Zwerfafvalbrigades een waardevolle aanvulling kunnen zijn op reeds bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. In februari heeft SLG al een informatieavond in Hoevelaken georganiseerd.

ZWAAN-KLEEF-AAN Het nieuwe concept van zelfredzame Zwerfafvalbrigades wordt tijdens de informatieavond uitgebreid toegelicht. In Hoevelaken is inmiddels een groep inwoners bezig met de eerste opruimacties. Bijna iedereen die tijdens de avond aanwezig was, doet mee. Door anderen in hun omgeving te enthousiasmeren en door herkenbare hesjes met 'Zwerfafvalbrigade' sluiten steeds meer mensen zich aan en ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Aandacht voor streekeigen landschapStichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich in voor een vitaal, leefbaar en herkenbaar streekeigen landschap. SLG heeft geen eigen terreinen en werkt altijd samen met anderen, zowel organisaties als burgers. Het aantal aangesloten vrijwilligersgroepen in Gelderland is op dit moment 302, met in totaal meer dan 8600 vrijwilligers.

BRIGADE In Kilder (gemeente Montferland) is in januari vorig jaar de eerste Zwerfafvalbrigade met succes van start gegaan. Ook in de gemeenten Heerde, Ede, Doetinchem, Renkum en Hattem hebben bewoners inmiddels de handen uit de mouwen gestoken. Binnenkort gebeurt dat in nog meer gemeentes.

Meer informatie is te vinden op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie