sc Hoevelaken geeft derby uit handen

11 maart 2018 om 00:10 Sport/sport

HOEVELAKEN Een uur lang leek er weinig aan de hand voor Hoevelaken in de derby tegen Terschuurse Boys. De ploeg leidde met 0-1, maar een plotselinge gelijkmaker gooide roet in het eten en strooide zand in de raderen van het spel. De thuisploeg nam het initiatief en wonnen in de slotfase verdiende de derby: 3-1.

Goed was het niet zaterdag in Terschuur, wat de beide ploegen het publiek voorschotelden. De spanning en sfeer waren er echter wel, dus genoeg om je een middag te vermaken. Randy Gerritsen zorgde voor het enige hoogtepunt in de eerste helft met een soepele slalom langs enkele tegenstander en een fraaie 0-1. Hoevelaken controleerde het duel en had nog weinig te vrezen van buurman Terschuurse Boys.

Na rust zorgde een inschattingsfout van doelman Sjoerd Kloppenburg voor de ommekeer. Op de rand van de zestien mist hij de bal en aanvaller Roy van de Veen kan ongehinderd de 1-1 aantekenen. Hoevelaken is daarna de kluts wat kwijt en komt amper meer toe aan een fatsoenlijke aanval, terwijl Terschuurse Boys, ook niet goed spelend, via veel inzet toch het initiatief grijpt.

Vijf minuten voor tijd valt vervolgens de 2-1 van Dennis van de Veen. Terwijl Hoevelaken zich klaarmaakt voor een slotoffensief, beslist Ronald Bouwman amper twee minuten de derby met de 3-1. De kans op de periodetitel is daarmee verkeken en dus zal Hoevelaken in de derde periode alles op alles moeten zetten om zich te plaatsen voor de nacompetitie.