Sparta Nijkerk VR1
Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Sparta Nijkerk VR1 verovert virtuele koppositie

11 maart 2018 om 21:23 Sport/sport Deel je nieuws

Met een 3-1 overwinning op VSCO’61 VR1 heeft het eerste Vrouwenteam van Sparta Nijkerk de koppositie verovert in de 4e klasse. Hierbij moet wel aangetekend worden dat concurrenten WHC en Horst minder wedstrijden hebben gespeeld en Sparta Nijkerk kunnen passeren in de stand, maar dan zullen ze de inhaalwedstrijden nog wel in winst moeten omzetten.

In de uitwedstrijd tegen VSCO’61 verspeelde Sparta Nijkerk 2 dure punten door een 2-0 voorsprong weg te geven. Het was dus gewaarschuwd, met name voor hun afstandsschoten.

Met Leeuwin van de Week Nienke Huizenga op de bank, begon Sparta Nijkerk goed aan de wedstrijd.

Door meteen druk te zetten waren er kansen om de score te openen, maar het werd allemaal net niet goed uitgespeeld. Tot de 25e minuut. Na een uitstekende combinatie kwam de bal via Eline Tingen bij Christianne van Bloemendaal, die prima afrondde, 1-0.

Een rommelige fase brak aan; het spel golfde op en neer, zonder echte kansen aan beide kanten.

Vlak voor rust kwam dan toch de gevreesde vrije trap voor VSCO’61. Vanaf een meter of 20 werd de bal snoeihard binnen geschoten. Een prachtig doelpunt en een tegenvaller voor Sparta Nijkerk.

Toch ging het met een voorsprong de rust in, omdat het een penalty kreeg, na een ongelukkige handsbal van een VSCO speelster. Eline Tingen schoot beheerst binnen.

In de tweede helft zocht Sparta Nijkerk wat meer de zijkanten op, om van daaruit iets makkelijker kansen te creëren. Dit werkte goed, maar leverde nog geen treffer op. Rolien Wallet scoorde wel schitterend in de kruising, maar haar treffer werd (wel of geen buitenspel?) afgekeurd.

De 3-1 kwam er uiteindelijk toch. Christianne van Bloemendaal gaf een crosspass op Kim Ruiter, haar voorzet belandde bij Rolien Wallet, die op haar beurt de mee op gekomen Christianne van Bloemendaal wist te vinden om af te ronden.

De buit was binnen en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld.

Omdat koploper WHC niet in actie kwam, passeerde Sparta Nijkerk hen op de ranglijst en legt het de druk bij de tegenstanders. Zelf kan het niet anders doen dan de eigen wedstrijden blijven winnen en hopen op puntverlies van de concurrenten, die het de komende weken ook onderling tegen elkaar gaan opnemen.

Komende zaterdag een rustdag voor Sparta Nijkerk en op 24 maart de topper tegen FC Horst VR1. Dan zal blijken in hoeverre Sparta Nijkerk nog mee gaat doen voor de titel.