Afbeelding
Google Streetview

Nieuwe invulling van voormalig Jumbo terrein

26 mei 2020 om 16:38 Nieuwbouw

NIJKERK Op de plek van de voormalige Jumbo aan de Torenstraat in Nijkerk mogen maximaal honderd woningen worden gebouwd. Wel is de naam van het project inmiddels veranderd in bouwplan Kerkplein.

Wijnand Kooijmans

Van de honderd woningen moet ongeveer 35 procent sociale woningbouw zijn. De parkeerbehoefte moet binnen het plan zelf worden gerealiseerd. Dat kan door onder meer de bouw van een parkeergarage met tachtig parkeerplaatsen ten behoeve van de binnenstad van Nijkerk. De herontwikkeling van het voormalige Jumbo terrein speelt al vanaf 2017. Een eerste plan stuitte op verzet bij omwonenden maar ook bij de gemeenteraad. De bouwhoogte werd te hoog bevonden.

De plannen hebben wel gevolgen voor enkele ondernemers/vestigingen in het plangebied. Hiermee wordt onder meer gedoeld op de viswinkel Wal-vis, slagerij Vleeschhouwerij Nijkerk en de Voedselbank Nijkerk. Met hen worden gesprekken gevoerd om hen te faciliteren op een nieuwe locatie in Nijkerk. Het college geeft aan dat het niet de primaire verantwoordelijkheid is voor de gemeente om te voorzien in vervangende winkel- of vestigingsruimte.

Lees meer over de inhoud van de voorgestelde plannen in dit premiumartikel.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie