Afbeelding
Gerrit Steen

Gratis paaslunch rondgebracht in Hoevelaken

10 april 2020 om 06:53 Corona Coronavirus

[HOEVELAKEN De gratis paaslunch in de Stuw, om eenzaamheid in Hoevelaken tegen te gaan, kon dit jaar helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom ontstond het idee om gratis lunches rond te brengen. In jongerencentrum Blits werden donderdag 65 lunchpakketten samengesteld en daarna rondgebracht in het dorp. 

Initiatiefneemster is Nena Beitler: ,,Vorig jaar is deze lunch ontstaan vanuit mijn opleiding voor HBO Verpleegkundige, de lunch was toen een enorm succes en zou daarom dit jaar weer plaatsvinden. Het doel was destijds om eenzaamheid aan te pakken door tijdens de lunch de mensen kennis te laten maken met activiteiten in Hoevelaken en er gewoon een gezellige middag van te maken. De lunch is gericht op alleenstaande mensen, echtparen die voor elkaar zorgen en mensen die door ouderdom afhankelijker worden van anderen. Jammer genoeg kon het dit jaar niet plaatsvinden in de Stuw, maar hebben we vanwege corona besloten om de lunch bij de mensen thuis te bezorgen in deze tijd waarin mensen veel alleen zitten. De lunch is bij 65 mensen aan de deur bezorgd, natuurlijk volgens alle corona-voorzorgsmaatregelen. De reacties waren heel positief, er is enorm van de lunch genoten."

De mensen zijn getrakteerd op smaakvolle lekkernijen van plaatselijke ondernemers. Volgend jaar hopen de initiatienemers de derde editie weer in de Stuw te organiseren. De deelnemende ondernemers zijn Wim van de Veen Uitvaartzorg, Sunreflex Hoevelaken, Jumbo  Hoevelaken, Albert Heijn Hoevelaken, Jongerencentrum Blits, bakkerij Toebast, keurslagerij Steltenpool Hoevelaken, Buurtzorg Hoevelaken, Grand Café de Haen en dorpshuis de Stuw.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie