Afbeelding
Google Streetview

Oplossing voor parkeerprobleem Nijkerk

21 november 2019 om 19:21 Verkeer en vervoer

NIJKERK Een carpoolplaats op het bedrijventerrein Nijkerkerpoort is financieel niet haalbaar. Om de problemen van langdurig parkeren op het terrein van de McDonald's op te lossen, is gekozen voor de aanleg van in totaal 65 langparkeerplaatsen langs bestaande wegen.

Wijnand Kooijmans

Het terrein zou in eerste instantie worden ontwikkeld door Slingerland Bouw, maar na het faillissement van dit bedrijf is een deel van de gronden overgenomen door ontwikkelmaatschappij Van den Brink uit Ermelo. Bermen en een deel van de openbare wegen zijn eigendom gebleven van de gemeente.

Bedrijven in de omgeving hebben aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie. McDonald's had vooral last van langparkeerders op hun terrein, maar ook was hiervan sprake aan de Patroonstraat ter hoogte van Ekris.

De aanleg van een carpoolplaats naast de McDonald's was niet haalbaar. De aanleg van de langparkeerplaatsen wordt als een goed alternatief gezien. Mede omdat op dit moment onderzoek plaatsvindt om de beveiliging van de bedrijventerreinen anders vorm te geven. Het idee is om camera's te plaatsen en de slagbomen weg te halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie