Sparta Nijkerk VR1
Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Wartburgia VR3 maakt einde aan lange ongeslagen reeks Sparta Nijkerk VR1

28 september 2019 om 22:28 Voetbal Deel je nieuws

Sinds vorig jaar september waren de vrouwen van Sparta Nijkerk ongeslagen. Dat er een keer een einde zou komen aan deze reeks was te verwachten. Zeker omdat het nu een klasse hoger speelt en zeker ook omdat zaterdag de tegenstander Wartburgia VR3 heette. Deze zeer ervaren ploeg, met speelsters die het Nederlands elftal haalden en jarenlang op hoog niveau speelden, was (nog) een maatje te groot met als gevolg een 0-3 nederlaag voor de Spartanen.

Leeuwin van de Week Linsey Cozijnsen nam de aftrap en scoorde een mooi doelpunt. Vervolgens mocht Wartburgia de officiele aftrap nemen.

Sparta Nijkerk, dat enigszins verzwakt aan de wedstrijd begon door een paar blessuregevallen, kon geen controle over de wedstrijd krijgen. Het tempo was te laag en bij balbezit werd de bal te snel weer ingeleverd. Wartburgia was wel vast aan de bal en de speelsters wisten elkaar op ervaring makkelijk te vinden. Behalve een aantal corners werd het echter niet gevaarlijk, zodat de kleedkamer opgezocht werd met een 0-0 ruststand.

De 2e helft hetzelfde beeld, met het verschil dat de Amsterdamse vrouwen nu wel wisten te scoren.

In de 57e minuut werd het 0-1 toen een speelster door het midden doorbrak.

De Spartanen konden, ondanks hard werken, geen vuist maken en Wartburgia speelde de wedstrijd op routine uit. Het werd daarbij wel geholpen door fouten van de tegenstander. Na slecht uitverdedigen viel de 0-2 in de 71e minuut en 5 minuten voor tijd wees de scheidsrechter naar de stip na een lichte overtreding (?) in het 16 meter gebied. De penalty werd onhoudbaar ingeschoten zodat er een eindstand van 0-3 op het scorebord kwam.

Een leerzame wedstrijd voor Sparta Nijkerk, die heeft laten zien dat er nog veel te winnen valt. Met name op het gebied van balvastheid, slimheid en brutaliteit kan het team nog veel verbeteren. De intenties zijn echter goed en dus wordt er alweer vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd, zaterdag 5 oktober in Amsterdam tegen het eveneens gepromoveerde Kadoelen VR1.