Eric Kuyer, voorzitter AVN,
Eric Kuyer, voorzitter AVN, Maureen van Goethem

Feest bij Atletiek Vereniging

25 september 2019 om 17:40 Advertorial_1

NIJKERK Met een heus jubileumfeest aanstaande zaterdag viert Atletiek Vereniging Nijkerk het 40-jarig jubileum met alle leden en oud-leden.

Maureen van Goethem

Op 18 september 1979 werd Sportvereniging 'TAZOS' opgericht, voluit 'Turnen en Atletiek Zijn Onze Sporten'. Zeven jaar later verzelfstandigde de atletiekafdeling onder de noemer Atletiek Vereniging Nijkerk. Inmiddels biedt de vereniging al jaren trainingen in de disciplines jeugdatletiek, hardlopen, nordic walking, triatlon en aangepast sporten. ,,Ondertussen is er dus al 40 jaar atletiek in Nijkerk en dat is een feestje waard'', vertelt voorzitter Eric Kuyer. ,,Wij zijn begonnen op een grasveldje met een bouwkeet, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een actieve club waar ruim 350 leden met plezier trainen.''

De voorbereidingen voor het feest begonnen al enige tijd geleden door een aparte jubileumwerkgroep, die een leuk programma heeft opgesteld met sportworkshops en een barbecue. De dag besluit met een reünie. ,,Dan is er de tijd om herinneringen op te halen en lekker bij te praten. Het is ook oud en jong door elkaar.'' Via nieuwsbrieven en social media werden de leden en oud-leden geïnformeerd. ,,We zetten momenteel de puntjes op de i bij de organisatie om alles voor elkaar te krijgen.''

ARKERVAARTLOOP Zaterdag 12 oktober start vanaf het Plein de door AVN georganiseerde en inmiddels traditionele Arkervaartloop; een recreatieve loop vanuit het centrum van Nijkerk langs de Arkervaart. De deelnemers lopen richting de Randmeren, waarbij de 10 kilometer een stuk over de dijk richting het Stoomgemaal gaat. De voorinschrijving voor de A1 Verhuur 5 kilometer en Doornhof 10 kilometer is eerder deze maand gestart. Deelname aan de kidsrun is bij voorinschrijving gratis. Het volledige programma staat op de website van AVN. In het voorjaar organiseert de vereniging dan weer - ook traditiegetrouw - de Veluwepoortloop.

VERBOUWEN Tien jaar geleden is het clubgebouw door de leden zelf grondig opgeknapt en begin 2013 volgde de aanleg van de 200 meter baan. Vorig jaar diende een volgend project zich aan: de Atletiekunie keurde de (technische) faciliteiten af. Hoogste tijd voor een renovatie van de atletiektoestellen. Daarbij komen meteen ook twee verlichtingsmasten op het veld. ,,Dit alles wordt mogelijk gemaakt door subsidie en sponsors en dankzij een goede samenwerking met de gemeente.'' De jeugdleden kunnen vanaf het begin van het volgende seizoen weer volop op de nieuwe accommodatie trainen in speerwerpen, kogelstoten, verspringen, (polsstok)hoogspringen en discuswerpen. ,,Wij hebben een aantal grote atletiekverenigingen om ons heen met een 400 meter baan'', aldus Kuyer. ,,Wanneer wij een jeugdtalent hebben dat op niveau wil gaan hardlopen, dan kunnen wij altijd uitwijken naar die verenigingen. Wij zijn met deze renovatie nu in onze nopjes.'' De werkzaamheden vinden gedurende de winterperiode plaats en zullen medio februari afgerond zijn.

a        [Atletiek Vereniging Nijkerk. Hassemanpad 4, 3862WT Nijkerk. Tel.: 033 246 12 83. www.avnijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie