Afbeelding
pixabay

Dit is er komende tijd te doen in en rond Nijkerk

29 mei 2019 om 12:25 lokaal

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen:

30 mei 2019

Hoevelaken

Stoutenburg on Wheels
12:30 Stoutenburgerlaan, nabij station Hoevelaken
Een vol programma, want naast de gewone autocrossklassen komen ook de cross-eenden en de minibuggy's aan de start. Natuurlijk ontbreken de quads niet. Diverse plaatselijke en regionale rijders komen aan der start in meerdere klassen. Voor de lokale rijders is het de enige kans om hun rijkunsten dichtbij hun woonplaats aan hun fans te kunnen tonen. Veel spektakel wordt verwacht in de sprintklasse. In deze bijzonder snelle klasse komen diverse streekrijders aan de start. De route naar het evenement is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

1 juni 2019

Nijkerk

Zwerfafval verzamelen
10:00 Frieswijkstraat 99
Elke eerste zaterdag van de even maanden lopen de leden van de zwerfafval brigade Nijkerk een gezamenlijke route. Wie wil ervaren hoe het voelt om een bijdrage te leveren aan een schoner Nijkerk, is van harte welkom. Start is om 10.00 uur in de bibliotheek aan de Frieswijkstraat en de middag duurt tot 12.00 uur. Nadere informatie is verkrijgbaar via zwerfafval.nijkerk@gmail.com of tel. 06-13188710.

Repairclub Nijkerk
10:00 Frieswijkstraat 99
Zaterdag 1 juni is de Repairclub Nijkerk weer bijeen. U kunt een defect apparaat meenemen dat door de vrijwillige reparateurs ter plekke wordt nagekeken. Kosten drie euro per apparaat. Let op: in juli en augustus geen repairclub.

2 juni 2019

Nijkerk

Opening Family Church
14:00 Galvanistraat 23
Bijna een jaar geleden heeft Family Church zich gevestigd in Nijkerk. Inmiddels hebben veel mensen deze gemeente ontdekt en zijn zich er gaan thuis voelen. Reden genoeg om met dankbaarheid en blijdschap een open middag te organiseren. Iedereen is welkom voor het bijwonen van de feestelijke opening met koffie en thee om 14.00 uur. Om 15.00 uur is er een korte dienst met aanbidding en uitleg van de visie van Family Church. Vanaf 15.45 uur is er tijd voor ontspanning, hapjes en drankjes, gesprekken en rondkijken. Ook voor de kinderen is er veel te beleven. Einde van de open middag is om 17.30 uur. De locatie is De Medialoods.

5 juni 2019

Nijkerk

Knutselmiddag bij de bieb
13:00 Frieswijkstraat 99
Knutselen, mooie dingen maken, tekenen of een spelletje spelen; het kan allemaal op de knutselmiddag die wordt gehouden in de Bibliotheek Nijkerk op elke woensdagmiddag. Vriendjes of vriendinnetjes meenemen mag ook. Deze knutselmiddag is voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar en er wordt een uurtje geknutseld van 13.00 tot 14.00 uur. De derdejaars leerlingen van Accent bereiden het knutselen zelf voor. Naast het knutselen kan er ook wel eens gekozen worden voor spelletjes spelen en bij mooi weer wordt er buiten iets georganiseerd.

Inloopavond Jeugd- en Jongerenwerk Chill-Out
19:00 Watergoorweg 42A
Van 3 t/m 9 juni is de landelijk Week van de Jonge Mantelzorger. Daarom zet Sigma jonge mantelzorgers in het zonnetje zetten. Woensdagavond 5 juni is er daarom een gezellige inloopavond met hapjes, spelletjes en games, muziek of film. De avond is voor jonge mantelzorgers tussen de 12 en 23 jaar. Aanmelden is niet nodig.

6 juni 2019

Nijkerk

Pannenkoekbakmiddag Jeugd- en Jongerenwerk Chill-Out
16:30 Pannenkoekenrestaurant de Waegh, Plein 2C
Om jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten houdt Sigma een pannenkoekbakmiddag in het Pannenkoekenrestaurant aan het Plein, van 16.30 tot 18.30 uur. De bakmiddag is bedoeld voor jonge mantelzorgers tussen de 8 en 12 jaar. Aanmelden via Sigma tot 4 juni op 033-2474830 of iypma@sigma-nijkerk.nl

8 juni 2019

Nijkerk

Wielerronde van Nijkerk
18:00 Vrijheidslaan 9
Zaterdag 8 juni wordt de tweede editie van de Ronde van Nijkerk verreden met een uitdagend parcours dwars door het centrum van Nijkerk. De Ronde start om 18,00 uur met de Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Daarna start de Funklasse voor iedere wielrenner toegankelijk. De avond eindigt spectaculair met de wedstrijd voor de KNWU amateurs. Meer informatie op www.stichtingwielersportnijkerk.nl. Het centrum van Nijkerk is tijdens dit evenement beperkt bereikbaar. Er worden omleidingsborden geplaatst.

Hoevelaken

Repairclub Hoevelaken bijeen
14:00 Zuiderinslag 2
Zaterdag 8 juni is de Repairclub Hoevelaken weer bijeen. U kunt een defect apparaat meenemen dat door de vrijwillige reparateurs ter plekke wordt nagekeken. Kosten drie euro per apparaat. Let op: in juli en augustus geen repairclub.

10 juni 2019

Nijkerk

2e Pinksterdag kindertheater in De Fontein
9:30 ds. Kuypersstraat 2
Op 10 juni, 2e Pinksterdag, komt kindertheater "Poppen en meer" met de kindervoorstelling: "Dè reis van je leven" naar Nijkerk. De voorstelling zal gaan over God als gids van je leven. De dienst begint om 9.30 uur en is in De Fontein. Iedereen is van harte welkom!

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie