NSC verslikt zich in Go Ahead

6 april 2019 om 21:55 Sport

NIJKERK NSC heeft zichzelf zaterdag geen goed dienst bewezen door thuis tegen Go Ahead Kampen met 1-3 te verliezen. De Nijkerkers zagen Bennekom de koppositie overnemen, maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed en staan op verliespunten nog boven de concurrent. De spanning blijft groot in de top van de eerste klasse.

Het werd als snel duidelijk dat het geen eenvoudige middag zou worden voor NSC. Na een sterk begin van de blauwgelen, kwamen de gasten uit Kampen steeds beter in het duel. Voor beide doelen ontstonden mogelijkheden, waarbij Go Ahead Kampen via Nick Hendriks als eerste doeltreffend was. Waar de gasten zomaar een grotere voorsprong hadden kunnen nemen, was Mark Fennebeumer voor NSC het dichtst bij de gelijkmaker.

Pas na de rust ging NSC beter spelen en namen ze het initiatief. Het wachten was op de gelijkmaker, die dan ook niet lang op zich liet wachten. Een goede aanvallende actie van Dave Knikker met een dito voorzet, kwam bij Yannick Cornelisz die de 1-1 aantekende. Er was nog tijd genoeg om de volle winst te pakken voor NSC, maar binnen enkele minuten keken ze tegen een 1-2 achterstand aan na een treffer van Wilbert Wessels.

Een slotoffensief was van NSC was het gevolg, maar dat leidde tot teveel onnauwkeurigheden én geen treffers. Tot overmaat van ramp schoot Arjan Wiegers een hoekschop in één keer tussen de palen, zodat het 1-3 werd. Deze stand kon NSC niet meer ombuigen en dus werd puntverlies geleden, iets wat niet nodig was geweest.