Hoevelaken verliest derby in Terschuur

24 maart 2019 om 02:44 Sport/sport

HOEVELAKEN Het is Hoevelaken zaterdag niet gelukt om voor de tweede maal deze competitie de derby tegen Terschuurse Boys winnend af te sluiten. Zaterdag was Terschuurse Boys scherper en wonnen ze meer duels, zodat er weinig viel af te dingen op de 1-0 nederlaag van Hoevelaken.

De start van Hoevelaken was uitstekend en binnen een minuut had Coen Bos de openingstreffer op zijn schoen. Doelman Ceriel van Veldhuizen lag echter in de weg. Na die opening was het Terschuurse Boys dat het heft in handen nam en toen was het de Hoevelakense doelman Sjoerd Kloppenburg die zich onderscheidde. Hoevelaken haalde de rust met 0-0, maar besefte zicht dat het beter moest.

De thee was amper op en de thuisploeg nam alsnog de leiding. Tomas Vaarkamp liet in een 1 op 1 actie, Kloppenburg kansloos: 1-0. Waar iedereen een offensief van Hoevelaken verwachtte, gebeurde er eigenlijk niet veel. Hoevelaken wilde wel, wisselde ook aanvallend, maar het kwam er gewoon niet uit. Joeri van der Hoeven was nog het meest dichtbij, maar zijn volley schampte de lat en Van Veldhuizen neutraliseerde een kopbal. De gelijkmaker hing eigenlijk nooit echt in de lucht, al bleef het toch spannend omdat ook Terschuurse Boys het duel niet besliste. De 1-0 winst van Terschuurse Boys was terecht, omdat Hoevelaken nooit echt kon overtuigen zaterdag.