Sparta Nijkerk laat het afweten

23 februari 2019 om 21:43 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk zal de titelstrijd in de Hoofdklasse even vanaf de zijlijn moeten bekijken. Tegen de nieuwe koploper Staphorst werd zaterdag met 3-1 verloren, waardoor de Nijkerkers een achterstand van vijf punten hebben. 

De eerste helft was het aanzien (bijna) niet waard qua veldspel. Beide ploegen grossierden in balverlies zodat het erg rommelig verliep .Staphorst was wel wat beter en nam via een treffer van Ferdi ter Avest. Dat betekende dat Sparta Nijkerk na rust niet alleen beter moest gaan voetballen, maar vooral ook scoren.

Dat eerste deel lukte gedeeltelijk, want Sparta Nijkerk nam steeds meer het initiatief. Dat betekende niet dat Staphorst ongevaarlijk was, want Manuel Hoogewoning moest ook enkele keren aan de bak. Een kwartier voor tijd viel toch de 1-1 door een rake kopbal van Janic Makizodila. Voordat iedereen was uitgejuicht aan Nijkerkse kant, was de ploeg weer terug bij af. Martijn Brakke schoot immers binnen een minuut de 2-1 van afstand binnen. 

Sparta Nijkerk probeerde daarna met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar Staphorst bleef overeind. Ze profiteerden zelfs nog van de extra ruimte om de eindstand naar 3-1 te tillen via een treffer van Mike Reuvers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie